Voturi cu orice preţ

Traian Băsescu a reuşit într-un timp record să facă din Partidul Mişcarea Populară o formaţiune de 9-10% în preferinţele electoratului. Cel puţin asta arată sondajele, pentru că PMP abia acum urmează să treacă prin primul test electoral. Băsescu vrea însă mai mult şi gafează grav, încălcând în modul cel mai grosolan Constituţia. Faptul că a îmbrăcat, fie şi în timpul lui liber, un tricou inscripţionat în engleză, „Vot pentru PMP”, faptul că îndeamnă oamenii pe toate canalele să voteze PMP, că postează tot felul de mesaje pe facebook, că participă la întruniri politice, chiar şi la restaurant, nu sunt decât încălcări repetate, chiar zilnice, ale Constituţiei.

Interesant este că, atunci când încalcă legea, Băsescu are un comportament identic cu al lui Ponta. Când nu îi convin întrebările, acuză jurnaliştii că sunt salariaţi la mogul, că sunt plătiţi de turnătorul Felix sau de securistul Ghiţă. La fel şi Ponta, când nu face faţă întrebărilor, se eschivează cu ziceri de genul: credeam că vreţi să mă întrebaţi ceva important, subiectul acesta nu mă interesează.

Băsescu şi Ponta, prin comportamentul lor, au reuşit să monopolizeze media, în special televiziunile de ştiri, care alocă trei sferturi din programe conflictelor dintre cei doi. Băsescu şi Ponta reuşesc astfel că îşi atingă scopul, să pară adversari şi să strângă în jurul lor electoratul.

Un joc pe care, poate neintenţionat, îl face PSD de câteva zile şi la Gorj. Încalcă legea electorală în fiecare zi, îşi asigură astfel prezenţa în jurnalele de ştiri şi în paginile ziarelor, în dezbaterile politice, iar publicitatea negativă, se ştie, este cea mai bună publicitate. Românii ar trebui să înţeleagă faptul că în România cei mai mediatizaţi politicieni sunt toxici şi ar trebui să îi evite.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: