Vrei să fii președinte?

Hai să facem așa: caută-te în portofel! Ai mai mult de 100.000 de euro? Nici pe departe? OK, ești pe drumul cel bun. Acum, ca să fii sigur, scociorăște-te și-n buzunare. Tot creițari, cel mult? Te apropii de ideal! Ai cumva un token de la banca unde ai cont? OK, hai, acum, la final, verifică-l și pe ăla. Dacă te-ai convins că ești sărac, atunci nu mai ai nevoie decât de 200.000 de semnături și ești un favorit cert. Cum adică la ce? La prezidențiale, normal!

Ne mințim de aproape 25 de ani că în România există stânga și dreapta, dar, indiferent de simpatiile politice, nu putem concepe ca viitorul președinte să fie un om bogat. Adică să avem un președinte fără rate la bănci, unul căruia nu-i tremură mâna pe trăgaciul pompei de benzină când se apropie de 50 de lei, unul care nu mănâncă parizer și crenvurști, unul care nu-și cumpără țoalele de la second? Păi, ce știe ăla despre nevoile românilor?! Cum poate el să înțeleagă suferința, problemele neamului, sentimentul de scârbă amestecată cu vină că ai venit iar acasă de la serviciu fără să aduci nimic dulce sau măcar de haleală copilului? Timp de mai bine de 20 de ani, singura scuză pentru crimele lui Ion Iliescu a fost: ”Deh, măcar omul e sărac.” Serios! Ăla a omorât tineri în centrul capitalei țării pe care o conduce, ne-a omorât viitorul, a urinat pe morții de la revoluție, dar faptul că n-a fost în stare (sau nu și-a dorit, ce mai contează?) să-și ia trei case și două mașini a reușit să-l salveze în ochii românilor. Da, dom’le, a făcut multe rele, dar uită-te la el ce sărac e! N-ai, bă, cum să te superi pe el!

Ăla are cinci case? Ăl’lalt șase?! Au multe case?! Cum, și gata plătite, nu ale băncii?! Sictir, bă, bandiților, duceți-vă și candidați în Anglia dacă sunteți așa înstăriți! Ducând la extrem condițiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul președinte, deducem că cerșetorul bărbos din parcare de la Kaufland al cărui job part-time presupune să parcheze cărucioarele neduse de oameni la locul lor pentru a colecționa monedele de 50 de bani este candidatul perfect la președinția României. Bossulicilor, nu știu dacă ne înțelegeți pe undeva, dar tipul e atât de cinstit încât NU ARE NICI O CASĂ! Irezistibil, de ce nu sunt alegeri în fiecare zi, să-l votăm la nesfârșit pe acest român adevărat?! În plus, ia uitați-vă la el, cât de frumos ordonează cărucioarele alea în rând, e clar că e un bun organizator! Și vezi cum cere bani fără discriminare, și oamenilor cu Logan, și ălora cu limuzine? E clar că-i un tip echilibrat și echidistant, abia el va fi președintele tuturor românilor! Iar dacă modul în care calmează doamnele înfricoșate de haita de câini care îl urmează peste tot nu e diplomație, atunci nu știm care mai e!

Doar că lui îi va fi greu să strângă semnăturile. Tot pe tine, cetățeanule simplu, ne bazăm. Fii nevoiaș, dar fii liderul nostru! Reprezintă-ne acolo unde noi nu vrem să vedem pe unul care se descurcă mai bine decât noi. Dacă ești și urât, și scund, și bâlbâit, și eventual cu o stare de sănătate precară, atunci ești chiar perfect. Vei fi președintele României, iar noi, ceilalți, vom simți că nimic nu e imposibil sau interzis.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: