„Zâmbet pentru mâine”, în casele a zeci de gorjeni

Familii cu probleme sociale din zece comunităţi gorjene au beneficiat de sprijin în perioada sărbătorilor de iarnă, cu ajutorul unor voluntari din mai multe ţări. Antonio Tomoniu, preşedintele Asociaţiei Regionale pentru Dezvoltare Rurală, a anunţat încheierea cu succes a campaniei „Zâmbet pentru mâine”.

În cadrul proiectului trans-naţional RURALEARN, Asociaţia Regională pentru Dezvoltare Rurală -A.R.D.R în  colaborare cu 18 voluntari din 9 ţări (Georgia, Armenia, Polonia, Letonia, Lituania, Franţa, Spania, Portugalia, Germania) a finalizat a doua ediţie a iniţiativei „Zâmbet pentru mâine” care a vizat dezvoltarea responsabilităţii sociale în rândul agenţilor economici, dar şi a cetăţenilor din Gorj.

Iniţiativa  s-a derulat în perioada 10-23 Decembrie 2009, în localitatea Târgu Jiu şi s-a  adresat pentru 10 comunităţi beneficiare din judeţul Gorj (Godinesti, Lelesti, Polovragi, Roşia de Amaradia, Hurezani, Tismana, Musetesti, Motru, Rovinari şi Bâlteni), unde au fost identificate familii cu probleme sociale. Activităţile pe care ARDR le-a dezvoltat au fost: strângere de produse de îmbrăcăminte, alimentare, bani şi alte materiale folositoare.

Antonio Tomoniu, preşedintele ARDR, a declarat că acţiunea a fost împărţită în două direcţii: s-a mers din uşă în uşă la companii şi firme în vederea obţinerii de donaţii şi s-a derulat în 3 magazine mari din oraşul Târgu Jiu.

Tot în cadrul acestei campanii sociale  s-au distribuit  pachete cu jucării, haine şi dulciuri pentru 53 de familii din oraşul Rovinari, prin intermediul şcolii generale nr. 3 Rovinari, toate aceste produse fiind donate de familii din Germania.

Proiectul  RURALEARN  reprezintă un Proiect European de Voluntariat având ca scop creşterea responsabilităţii autorităţilor locale si încurajarea participării tinerilor în viaţa comunităţii.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: