Zeci de firme şi sute de apicultori la festivalul de la Târgu Jiu

Prima ediţie a Festivalului Apicol va aduce la Târgu Jiu peste 50 de firme specializate în apicultură, din întreaga ţară. La târgul care se va desfăşura în zona centrală a muncipiului, în perioada 22-23 martie, se vor putea comerciala atât echipamente apicole, cât şi dulciuri şi alte produse al căror ingredient principal este mierea de albine. Organizatorii anunţă spectacole de muzică uşoară şi muzică populară în Piaţa Prefecturii în fiecare seară a festivalului.

Pregătirile pentru prima ediţie a Festivalului Apicol sunt pe ultima sută de metri. Apicultorii au luat legătura cu autorităţile locale pentru a-i sprijini în organizarea evenimentului şi au definitivat programul. În zona centrală a municipiului Târgu Jiu vor fi amplasate corturi unde vor fi expuse produse apicole, echipamente apicole şi utilaje. Organizatorii spun că, pe lângă expoziţii, vor avea loc atât dezbateri şi sesiuni, cât şi spectacole de muzică uşoară şi populară. „Vor fi expoziţii cu stupi, rame, faguri şi utilaje. De asemenea, de la pavilioanele ce vor fi amenajate în zona centrală se vor putea comercializa produse apicole şi dulciuri de casă făcute pe bază de miere. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc în data de 22 martie la ora 11.00, la care au fost invitate şi autorităţile locale. La ora 12.00, vor avea loc sesiuni de comunicări şi dezbateri în cadrul cărora apicultorii vor afla noutăţile legislative, precum şi posibilităţile de finanţare. Sâmbătă seara, va avea loc un spectacol de muzică uşoară cu Bacio şi Elena Hasna, iar duminică seara vor urca pe scenă artiştii de la Doina Gorjului”, a declarat Costi Bodescu, reprezentantul societăţii care se ocupă de organizarea evenimentului.

Festivalul, aşteptat cu interes de apicultorii gorjeni

Festivalul apicol este aşteptat cu interes de către crescătorii de albine din Gorj, care până acum erau nevoiţi să meargă în diferite zone ale ţării pentru a participa la evenimente similare. „E prima ediţie a Festivalul Apicol şi cred că vor veni foarte mulţi apicultori din Gorj. Estimăm o prezenţă de peste 1000 de apicultori Până acum, parcurgeam distanţe mari pentru a participa la astfel de evenimente pentru că acestea aveau loc la Timişoara, Câmpina sau Blaj. Este un lucru nemaipomenit de bun că se organizează un astfel de festival la noi în oraş. Pe lângă faptul că se pot vedea produse şi echipamente apicole noi, se pot obţine şi informaţii privind posibilităţile de finanţare”, a declarat Gheorghe Mitrescu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine Gorj.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: