Zeci de gorjeni, păcăliţi de bănci

Mai mulţi gorjeni au sesizat Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului după ce s-au trezit că rata împrumutului bancar a crescut considerabil. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au dat curs sesizărilor şi surpriză…oamenii au avut dreptate, li se percepeau comisioane ce au fost eliminate de noua lege. Cinci unităţi bancare au fost verificate, la una dintre ele aplicându-se pe loc o amendă de 20.000 de lei şi chemată în instanţă.

12 persoane au reclamat în luna august la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Gorj faptul că au fost păcăliţi de unităţile bancare fiindu-le impuse abuziv tot felul de comisioane.

Imediat după ce au fost sesizaţi, inspectorii de la Protecţia Consumatorului au luat la puricat unităţile bancare în cauză. „Am primit foarte multe sesizări în luna august în ceea ce priveşte unităţile bancare motiv pentru care am demarat o acţiune de verificare a tuturor punctelor de lucru ale unităţilor bancare de pe raza judeţului. Am efectuat controale la cinci unităţi bancare. Am depistat o serie de nereguli respectiv menţinerea unor comisioane eliminate de noua legislaţie şi introducerea unora noi. Am aplicat o sancţiune unuia dintre creditori pentru că a perceput comisionul de risc şi după ce a fost emisă Ordonanţa de Guvern 50/2010 care interzice acest lucru, creditor care a fost acţionat în instanţă pentru constatarea tuturor clauzelor abuzive”, a precizat Mihaela Răducan, şef Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Gorj.

Speriaţi să nu li se întâmple la fel, unii gorjeni nici nu vor să audă de împrumuturile bancare. „Am avut un împrumut în bancă dar i-am mulţumit lui Dumnezeu că am scăpat de el, sunt comisioane foarte mari, nu m-aş mai împrumuta în bancă de aş şti că mor”, a spus Mihai Doloc din Târgu Jiu.

În perioada următoare inspectorii de la comisariatul pentru protecţia consumatorului vor face verificări la toate instituţiile de credit din judeţ.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: