Ţuilă: PC şi-a pătat onoarea când l-a achiziţionat pe Tudor Barbu

Florinel Ţuilă, primarul conservator al comunei Cătunele, nu l-a considerat niciodată pe Tudor Barbu ca fiind coleg de partid cu el, până la trecerea senatorului la PNL. Edilul local spune că Barbu nu a făcut altceva decât să dea pumni în capul Partidului Conservator. Mai mult, consideră că PC şi-a pătat onoarea achiziţionându-l pe Tudor Barbu.

Rep.: Credeţi că Partidul Conservator are de pierdut după plecarea lui Tudor Barbu la PNL?

F.Ţ.: Partidul Conservator nu are nimic de pierdut şi nici de câştigat din cauza plecării lui Tudor Barbu. Nu consider că Barbu a făcut parte vreodată din PC. Eu am fost la toate şedinţele de partid şi nu l-am văzut niciodată pe acolo. Cred că nici nu ştie unde este sediul PC în Târgu Jiu, de fapt nu ştie unde este Târgu Jiul sau localităţile din Colegiul său. În toate emisiunile televizate pe unde a apărut  a arătat că este un om de dreapta.

Rep.: Tudor Barbu şi-a făcut deja un obicei de a da vina pe partidul din care pleacă. Credeţi că partidul a refuzat să colaboreze cu dumnealui?

F.Ţ.: Dumnealui nu a vrut să colaboreze cu partidul, nu partidul cu dumnealui. PC e un partid prea mic pentru prea mulţi oameni. Era prea mult pentru Partidul Conservator de la Gorj să aibă doi primari şi doi parlamentari. Domnul Tudor Barbu nu îşi avea locul pe palierul PC. Atât cât a dat el Partidului Conservator, atât i-a dat şi Partidul Conservator lui. Ba mai mult, el a dat pumni în capul PC, iar PC l-a iertat. Partidul Conservator de la Gorj şi-a făcut un mare rău când l-a achiziţionat, şi-a pătat onoarea. PC Gorj nu are absolut nimic de pierdut că a plecat Barbu din partid, poate din punct de vedere moral prin faptul că a fost părăsit.

Rep.: Partidul Conservator va avea de câştigat, la nivelul judeţului, odată cu intrarea în alianţa USD?

F.Ţ.: PC ca partid nu are o maşinărie la nivel local. Dacă n-ar fi asociat cu un partid mare, nu ar mai fi partid. PC e un partid mic cu gura mare. Singurul lucru bun este că avem ministrul agriculturii care face treabă acolo unde este pus. În România, PC nu va avea nici un europarlamentar dacă nu merge asociat cu PSD. Acelaşi lucru e valabil şi în cazul UNPR.

Rep.:  Vorbiţi ca politician sau ca primar?

F.Ţ.: Vorbesc din punct de vedere al primarului care ştie cum stau lucrurile în teritoriu. Pe la ţară oamenii vorbesc doar de PSD, PNL sau PDL, doar pe ei îi înjură, iar asta înseamnă că numai pe ei îi cunosc. Când le spun că eu sunt de la PC n-au nimic cu mine şi ca atare în ultimul an am fost neînjurat.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: