Alianţă între Mişcarea Populară şi Forţa Civică

Reprezentanţii Fundaţiei Mişcarea Populară şi ai Partidului Forţa Civică pun bazele unei alianţe pe care urmează să o oficializeze imediat după Sărbătorile Pascale. În prima fază, Partidul Mişcarea Populară nu va face parte din alianţă, fi doar Fundaţia, din cauza tensiunilor dintre preşedinţii Nicolae Daviţoiu şi Andrei Novac. Ion Săvoiu, preşedintele Forţei Civice, spune ca va încerca să medieze conflictul dintre cei doi. La rândul său, Andrei Novac a precizat că şi-ar dori o alianţă cu toate forţele de dreapta.

Ion Săvoiu, preşedintele Partidului Forţa Civică, va anunţa alianţa cu Fundaţia Mişcarea Populară în câteva zile. „În momentul de faţă, există discuţii pentru o eventuală alianţă cu Fundaţia Mişcarea Populară, lucru care se va concretiza în perioada imediat următoare. Cred că o vom oficializa cel mai târziu după Paşti”, a declarat Ion Săvoiu. Preşedintele Partidului Forţa Civică şi-a propus să medieze conflictul dintre Andrei Novac şi Nicolae Daviţoiu pentru a putea include în alianţă şi Partidul Mişcarea Populară. „În prima fază alianţa se va încheia între Fundaţia Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Civică. În prezent, există nişte tensiuni între Andrei Novac, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, şi Nicolae Daviţoiu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară. Voi încerca să rezolv această problemă pentru a intra în alianţă şi Partidul Mişcarea Populară”, a mai precizat Ion Săvoiu.

La rândul său, Andrei Novac a confirmat faptul că există discuţii avansate cu Forţa Civică. Ba mai mult, a spus că şi-ar dori o colaborare strânsă cu toate forţele de dreapta. „Sunt discuţii avansate cu Forţa Civică. Mi-ar plăcea să lucrez cu fiecare dintre forţele de dreapta. Am mai spus şi îmi menţin părerea că trebuie să avem un candidat comun la alegerile din 2016, atât la Primăria Târgu Jiu, cât şi la Consiliul Judeţean Gorj. Cred că trebuie să începem această colaborare înainte de alegerile europarlamentare. Pentru prezidenţiale această colaborare este vitală”, a declarat Andrei Novac, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

REZERVAT

Andrei Novac a fost foarte rezervat în a face declaraţii privind relaţia sa cu Nicolae Daviţoiu, preşedintele PMP Gorj. „Domnului Daviţoiu i s-a dat o şansă foarte mare ca preşedinte. Dumnealui trebuie să demonstreze că s-a făcut o alegere bună când a fost numit preşedinte al PMP Gorj. Respect decizia de numire a dânsului, luată la nivel central. După părerea mea, conducerea PMP Gorj trebuie să se valideze în alegeri în măsura în care va avea rezultate bune”, a declarat Andrei Novac, preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: