Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

ANAF: Imobiliar Construct, tun de un milion de euro la CE Rovinari

Controalele făcute de ANAF la complexurile energetice Turceni şi Rovinari în prima jumătate a acestui an au scos la iveală mai multe tunuri, nu numai cele date de Casa de avocatură Şova. Angajaţii de la Complexul Energetic Rovinari  sunt responsabili de un prejudiciu de un milion de euro dintr-un singur contract de furnizare de energie, cel încheiat cu Imobiliar Construct. Faptul apare în raportul ANAF, care a fost contestat în instanţă de actuala conducere.

Complexul Energetic Rovinari a încheiat cu SC  IMOBILIAR CONSTRUCT SA Bucureşti contractul nr. 7392 din 10.11.2005  al cărui obiect  îl constituie vânzarea de energie. Durata de derulare a contractului a fost din data de 01.12.2005 până  la data de 31.12.2006. Potrivit contractului, neachitarea valorii facturilor de către cumparator în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea acestora prin fax atrage după sine perceperea de penalităţi în cotă de 0,06 % pentru fiecare zi de întârziete. Doar că angajaţii complexului au uitat să calculeze penalităţile, deşi s-au înregistrat ani de întârziere la plată. Inspectorii ANAF au calculat aceste penalităţi, care depăşesc un milion de euro. Responsabili au fost consideraţi mai mulţi foşti directori, în frunte cu Laurenţiu Ciurel.

Filmul “tunului”, prezentat de ANAF

SC  IMOBILIAR CONSTRUCT SA Bucureşti  avea de  achitat la data de 18.07.2006 către CE Rovinari suma de 9.660.638 lei reprezentând  contravaloare facturi de energie electrica neachitate si penalitati de întârziere in suma de 538.246 lei, fapt pentru care a fost actionata in instanta. Printr-o adresă intitulata ,,precizare” din data de 14.12.2006, CE Rovinari şi-a restrâns pretenţiile la suma de 5.255.104 lei, reprezentând  contravaloare facturi de energie electrica neachitate, întrucat între intervalul dintre depunerea cererii de chemare in judecata si data de 04.12.2006, s-a achitat suma de 4.405.534 lei, iar penalităţile care sunt datorate la data sus-mentionata sunt in suma de 1.525.799 lei.  Prin Sentinta nr. 1587/08.02.2007, Tribunalul  Bucuresti  a obligat  SC  IMOBILIAR CONSTRUCT SA Bucuresti la plata sumei de 5.255.104 lei, reprezentand  contravaloare facturi de energie electrica neachitate si la plata sumei de 1.525.799 lei, reprezentand penalitati de intarziere, penalitati  de intarziere ce  nu  au  fost  inregistrate  in  conturile bilantiere din evidenta contabila a  CE Rovinari.

Ulterior pronuntarii sentintei, CE Rovinari a incasat suma de 375.729 lei, reprezentand contravaloare facturi de energie electrica si suma de 110.621 lei reprezentand penalitati  de intarziere.

Astfel  la data de 14.02.2008  SC  IMOBILIAR CONSTRUCT SA Bucuresti datora suma de 4.879.375 lei reprezentand contravaloare facturi de energie electrica si suma de 1.288.434 lei  reprezentand penalitati  de intarziere ce  nu  au  fost  inregistrate  in  conturile bilantiere din evidenta contabila a CE Rovinari, este concluzia ANAF. După ce societatea a intrat în faliment, cei de la complex nu au calculat noi penalităţi, care au ajuns să depăşească un milion de euro.

FALIMENT

ANAF a constatat că pentru perioada 05.12.2006 – 16.06.2009 ( data la care SC  IMOBILIAR CONSTRUCT SA Bucuresti a fost declarata in stare de faliment), CE Rovinari nu a calculat, evidentiat şi inregistrat in conturile bilantiere din evidenta contabila penalitati de intarziere.

VINOVAŢI

Raspunderea pentru prejudicierea Societatii cu suma de 4.085.769 lei,  revine, potrivit ANAF, următorilor: ing. Mircea Grigorescu–responsabil de contract, ing. Emil Orvas – sef Biroul Ofertare Vanzari Energie Electrica  si Termica, Ion Popescu- sef  Departament Management Energetic, Ghimis Aristita- sef serviciu contabilitate, Mihai Constantin - director directie buget financiar contabilitate, Scurtu Maria - director directie buget financiar contabilitate, Ciurel Laurentiu Dan- director general.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: