Antena 3 e-n tot mai puţine locuri

Am fost la mitingul Antena 3 şi asta m-a făcut să-mi pierd aproape definitiv încrederea în ţara asta. Singurul lucru care mi-a mai dat speranţe este că au fost mult mai puţine persoane prezente decât mă aşteptam. Şi, dintre cei prezenţi, o mare parte fuseseră aduşi de activişti de partid ai PSD. Am scris vineri un text foarte dur despre miting. Sâmbătă am scris unul mai calm. Astăzi voi încerca să fiu şi mai obiectiv, şi să fac o relatare corectă a ororilor la care am fost martor. Să vedem. Am avea aşa:

În primul rând, trebuie spus că teroriştii media au încercat aceeaşi strategie parşivă care a dat roade într-un oraş eminamente cretin cum e Craiova: să organizeze un concert cu intrare liberă care să atragă pulimea, ca ulterior ei să spună că au foarte mulţi susţinători. Nu le-a mai ieşit. Poate şi pentru că au fost nişte concerte penibile. Cerebel (practic singurul cerebel activ din piață, vineri) le-a cerut zadarnic pensionarilor catatonici să ”ridice mâinile în aer, K-boom!” (?!?!), în timp ce Jorge a prestat o singură melodie aproape subversivă, având în vedere refrenul: ”Nimeni nu-i perfect”. Ce-ai zis, Jorje?! Poate vrei să ne cânți totuși și refrenul complet: ”Nimeni nu-i perfect, în afară de reputatul profesor Dan Voiculescu, condamnat pe nedrept la 10 ani de pușcărie pentru furt și pe nedrept acuzat de instituțiile statului că și-a turnat până și familia la Securitate”.

La un moment dat, un om transfigurat și crăcănat dă tonul publicului: ”Li-ber-ta-te! Li-ber-ta-te!”. Publicul nimic. Crăcănatul în roșu încearcă din nou: ”An-tena Trei! An-tena Trei!”. Iar nimic. Perseverent, crăcănatul știe ce vrea lumea, și dă un al treilea ton: ”Voi-cu-les-cu! Voi-cu-les-cu!”. Publicul (deși nu tot) o ia din zbor. Timp de 20 de secunde, în fața clădirii odioase care acum e locuită de niște jeguri mai mari chiar decât jegurile care au construit-o s-a auzit strigat clar numele unui pușcăriaș condamnat la 10 ani de închisoare pentru furt de la stat și dovedit ca securist turnător. Și nu i-a scandat numele oricine, ci înșiși oamenii de la care securistul a furat. Crăcănatul care i-a scandat numele stăpânului era Mircea Badea.

Când Ciuvică se urcă pe scenă, publicul e în delir. Din spate, Gâdea îl privește încruntat; invidie evidentă. Ciuvică ia microfonul și face legea. Începe prin a întreba publicul: ”V-ați săturat de băsiștii din țara asta?!”. Publicul răspunde în extaz: ”Daaa!”. Ciuvică ridică. Ridică tonul și suspansul. Continuă să-i interpeleze pe nebuni: ”V-ați săturat de mafioții care vor să ne interzică?!”. Publicul, transfigurat: ”Daaaa!”. Dar Ciuvică greșește, supraestimându-și publicul (vai, cât de elementar, dragul meu Mugur!). Următoarea lui frază este: ”Zic securiștii că sunteți cam puțini și cam bătrâni…”. Publicul nu-l lasă să-și termine ideea și reacționează instantaneu, așa cum fusese învățat: ”Daaaaaaaaaaa!”.

Doamne, vino Doamne, să vezi ce rahat a mai rămas din oamenii din România! Și, desigur, pentru ce au murit tineri la revoluție și mineriade. Groaznic.

Vizualizări: 680

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: