Aoleu! Ponta, comandant suprem!?

Preşedintele României Traian Băsescu şi-a asumat rolul de a se înjura cu vicepremierul rus Rogozin pentru a acoperi o tâmpenie a premierului Victor Ponta. Acesta din urmă a povestit la Antena 3 cum şi-a asumat el rolul de comandat suprem, că titularul era ocupat cu campania Elenei Udrea. Ei bine, în calitate de suprem, Ponta a fost cel care a dispus ca avionul care îl transporta pe Rogozin să nu fie lăsat să survoleze spaţiul aerian al României. „Am acţionat eu ca şi comandat suprem, dacă comandatul suprem era ocupat cu altceva, mi-am făcut eu această datorie”, sunt vorbele lui Ponta la postul menţionat.

Important de subliniat este faptul că partenerii noştri din NATO şi din Uniunea Europeană nu au impus o astfel de interdicţie, mai ales că Rogozin poate circula cu o cursă de linie. Interdicţia ar fi putut eventual să se aplice doar pe aeroport, în cazul în care rusul ar fi vrut să coboare pe pământ românesc.

Mare noroc al României a fost că Rogozin s-a conformat şi nu a mai trecut prin cerul României. Că altfel, iată ce zice Ponta că s-ar fi întâmplat. „Domnule Tudor, gândiţi-vă că lucrurile puteau degenera. Gândiţi-vă că puteam cere avioanelor de vânătoare româneşti să ia o decizie”. Cum, autointitulatul comandant suprem al armatei române ar fi trimis avioanele de vânătoare româneşti să ce? Să doboare avionul în care se afla vicepremierul rus?

Cred că plimbatul cu F16 l-a afectat rău de tot pe Ponta la cerebel. Ieri, Rogozin se întreba câte pahare a băut Băsescu înainte de a lua decizia de a-i interzice accesul în spaţiul aerian românesc. Nu ştia că Ponta e supremul. Nu ştiu ce a băut premierul, dar nu-i mai daţi, că ne bagă în război.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: