Asistenţii sociali din Târgu-Jiu, fără salarii de două luni

Asistenţii sociali din Târgu-Jiu nu şi-au mai primit banii din decembrie. Primăria explică situaţia declarând că nu au fost livraşi banii pentru că Guvernul nu i-a trimis.

Asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială Târgu Jiu nu şi-au mai văzut salariile din luna decembrie a anului 2009 şi asta pentru că, spun reprezentanţii primăriei, este o situaţie care a afectat toată ţara pentru că guvernul nu a trimis aceşti bani. „Este o situaţie mai delicată cu care ne confruntăm nu numai noi ci şi alte oraşe din ţară şi anume plata salariilor asistenţilor sociali. Problema este că banii vin greu de la guvern şi aceştia nu şi-au mai luat salariile de două luni”, a declarat Teodora Ciobanu, directoarea Direcţiei Publice de Protecţie Socială.

Salariul unui asistent personal este de 400 de lei pe lună iar aceşti bani sunt asiguraţi din bugetul de stat însă se pare că asistenţii persoanelor cu handicap grav din judeţul nostru nu au mai văzut aceşti bani dinainte de sărbători. „Vorbim de o chestiune pe care o poate rezolva doar guvernul şi nu noi”, a declarat Teodora Ciobanu în cadrul conferinţei de presă. În judeţul Gorj sunt 550 de persoane cu handicap grav însă nu toţi din aceştia au asistent personal mulţi preferând să primească direct ei ajutorul. „Un număr exact de asistenţi nu am dar sunt 550 de persoane cu handicap grav chiar dacă nu toţi au asistent personal sunt şi persoane care primesc direct ei ajutorul fiind vorba de aceeaşi suma şi anume 400 de lei”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al primăriei Târgu Jiu.

Îi cheamă să-şi ia fişele fiscale

Nu numai asistenţii personali din Târgu Jiu se confruntă cu această problemă ci şi cei din afara oraşului. Un astfel de oraş este Tismana, unde asistenţii persoanelor cu handicap grav şi-au luat ultima data salariul în luna noiembrie. „Lucrurile au mai revenit un pic la normal faţa de situaţia de dinainte de sărbători, oamenii şi-au luat salariile şi pe luna noiembrie”, a declarat Costel Buzianu, primarul oraşului Tismana.

Chiar şi în aceste condiţii, reprezentanţii Direcţiei Publice de Protecţie Socială spun că asistenţii personali ai persoanelor cu handicap trebuie să se prezinte într-un termen cât mai scurt la sediul instituţiei pentru a-şi ridica fişele fiscale pe anul 2009. „Sunt rugaţi să vină să-şi ridice aceste fişe pentru că sunt acte foarte importante pentru ei, sunt documente de care au nevoie şi sunt deja finalizate”, a precizat Teodora Ciobanu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: