Astăzi, ultima zi de înscrieri pentru învăţământul primar!

Părinţii care nu şi-au înscris copiii în clasa pregătitoare sau în clasa întâi mai pot face acest lucru şi astăzi, când se încheie prima etapă de primire a cererilor. Până vineri, la nivelul judeţului Gorj, erau înscrişi pentru clasa pregătitoare aproximativ 2600 de copii.

Încă din data de 2 aprilie părinţii gorjeni au putut să depună cererile de înscriere a copiilor pentru învăţământul primar pentru anul 2013-2014,  online sau la sediul unităţilor de învăţământ. Astăzi se încheie prima etapă de înscriere, mare parte dintre părinţi au înaintat aceste cereri, doar câteva sute de copiii nefiind înscrişi până la finele acestei săptămâni. „Sunt circa 2600 de copiii înscrişi la clasa pregătitoare, iar pentru clasa I avem 126 de copii. Luni, 22 aprilie, este ultima zi de înscrieri, în total ar trebui să avem înscrişi circa 2900 de copiii, toate şcolile din Gorj lucrează şi sâmbătă. La Colegiul Naţional „Spiru Haret“ aveau două clase I şi deja se făcuseră, dr marţi o să aflăm unde sunt mai mulţi, unde sunt mai puţini, unde trebuie să mai intervenim, să mai acordăm un loc-două în plus”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj.  

Afişarea listelor copiilor înscrişi se va face în data de 29 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, dar şi pe site-ul ISJ Gorj.

Cea de-a doua etapă de înscrieri va fi între 8 şi 17 mai şi este destinată copiilor care nu au fost incluşi într-o unitate de învăţământ după prima etapă de înscrieri. Listele finale ale copiilor înscrişi atât la clasa I cât şi la clasa pregătitoare vor fi afişate în data de 24 mai. 

Reprezentanţii ISJ Gorj mai spun că nu au avut reclamaţii în prima etapă de înscrieri. „Ce mă bucură este faptul că nu am avut evenimente deosebite. Nu am avut niciun apel pe telefonul verde. Înscrierea copiilor a decurs în condiţii bune”, a mai spus Ion Işfan. 

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: