Badea: „Nu avem un Messi sau Ronaldo, ne bazăm pe grup!”

Antrenorul pandurilor promitea o analiză a activităţii echipei sale abia după şase etape, prima victorii obţinută de Pandurii în meciul cu Universitatea Craiova fiind un bun prilej de analize şi comentarii asupra echipei şi a parcursului de până acum.

Reporter: Avea nevoie Pandurii de o victorie pentru a se descătuşa şi a găsi echilibru?

Ionuâ Badea: A existat o muncă intensă pentru atingerea unui echilibru stabil în echipă. Pandurii a primit şi a ofertat foarte mulţi jucători într-un timp foarte scurt. Nu mă refer la omogenizare din punct de vedere tehnic şi tactic pentru că vorbim aceiaşi limbă a fotbalului, dar din punct de vedere psihologic a trebuit să dureze mai mult o coagulare a unui echilibru şi stabilirea unei omogenităţi de grup. Am simţit acum acest echilibru că funcţionează. Avem acum nevoie de continuitate pentru menţinerea echilibrului. Este important acest aspect. Perioada de acomodare a trecut şi acum trebuie să ne consolidăm poziţia. Avem un grup echilibrat valoric şi numeric iar acum se simte aici şi forţa grupului.

Rep.: Sunteţi mulţumit de lotul de jucători pe care îl aveţi acum?

I.B.: Sunt mulţumit, e firesc să fie aşa, am început un drum împreună şi sunt convins că lucrurile se vor schimba în mai bine decât până acum. Sunt un om deschis cu principii normale pentru lucrul în echipă. Dacă lucrurile vor decurge bine în continuare nu voi umbla la componenţa lotului. E firesc să nu ne dorim schimbări dacă totul merge bine. Eu şi staff-ul meu evaluăm zilnic şi jucătorii şi antrenamentele şi meciurile. Numai aşa putem progresa văzând anumite lucruri şi lipsuri şi perfecţionând lucruri care merg foarte bine.

Rep.: Cam cât timp acordaţi studierii unui adversar înainte de un meci?

I.B.: În funcţie de meciuri, de jucătorii folosiţi sau de adversari timpul acordat studierii unui adversar variază. Poate începe cu o săptămână înainte sau cu doua trei zile. Eu îmi cunosc lotul de jucători şi ştiu ce pot. E doar o chestiune de timp să demonstreze toate lucrurile care le pot face. Au demonstrat iar acum trebuie să-şi cunoască calităţile şi să le aplice în teren. Echipa a funcţionat la parametrii buni cu Universitatea.

Rep.: Şi avem echipă de locul ….

I.B.: Deocamdată obiectivul este locul 10, rămâne de văzut dacă va fi şi  la final. Acum clasamentul este relativ, clasamentul se întinde pe câteva puncte. Două victorii te pot ridica în prima parte, dar la fel de bine două eşecuri te pot lăsa în subsolul clasamentului.

Rep.: Dar de ce spuneţi că Pandurii se bazează doar pe forţa grupului?

I.B.: Este evident că nu avem un Messi sau Ronaldo. Forţa noastră e forţa grupului. Pe asta trebuie să construim celelalte reguli şi principii,  jocul atât ofensiv cât şi defensiv. Fotbalul este frumos pentru că este şi imprevizibil.

Rep.: Cum vi se pare acest campionat nebun, cu toate aceste schimbări de antrenori?

I.B.: Este un campionat care şi datorită campaniei de achiziţii e posibil să înceapă abia de acum. Există un echilibru în clasament  care atestă acest lucru. Va fi un sezon la fel de echilibrat ca şi  sezonul trecut, nu mai sunt meciuri uşoare sau echipe care câştigă uşor, ba dimpotrivă sunt răsturnări de scoruri spectaculoase şi scoruri strânse, indiferent că joacă ultima clasată cu prima clasată. Sunt anumite momente când echipele sunt influenţate de anumite lucruri care se întâmplă. Dar un jucător profesionist sau o echipă profesionistă nu trebuie să fie influenţat nici de ce apare în presă şi nici de alte lucruri care nu au legătură cu profesia în sine.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: