Berca (PDL): Cheful pensionarilor, cât 500 de metri de asfalt

Eduard Berca, consilier municipal PDL, consideră că petrecerea organizată de Primăria Târgu Jiu nu justifică suma de 200.000 lei, despre care vorbea Florin Cârciumaru. În condiţiile în care Consiliul Local a alocat 150.000 lei pentru Ziua Vârstnicilor, Berca spune că vota împotrivă dacă  Florin Cârciumaru va cere suplimentarea fondurilor în următoarea şedinţă. Potrivit democrat-liberalului, zeci de persoane prezente la petrecere erau tineri.

Rep.: Aţi votat proiectul prin care s-a suplimentat suma alocată pentru Ziua Vârstnicilor?

E.B.: Proiectul s-a votat în unanimitate. Iniţial s-a alocat un miliard de lei vechi, apoi s-a suplimentat suma cu până la un miliard şi jumătate. În cadrul comisiei am solicitat ca suplimentarea sumei să se facă din bugetul alocat deja asistenţei sociale, prin economii la alte capitole. S-a făcut chiar şi o precizare în acest sens în proiectul de hotărâre.

Rep.: Domnul primar Florin Cârciumaru spunea că petrecerea pentru Ziua Vârstnicilor costă peste două miliarde de lei vechi.

E.B.: E treaba dânsului dacă a cheltuit atâţia bani. Dacă va veni cu o altă solicitare de suplimentare, eu nu voi fi de acord pentru că nu se justifică cheltuielile. Am fost acolo şi am văzut meniul şi ce oameni erau. Meniul nu a fost unul care să depăşească 60-80 de lei/porţie. În plus, mese întregi au fost ocupate de tineri, probabil angajaţi ai primăriei.

Rep.: După părerea dumneavoastră, ce s-ar fi putut face în Târgu Jiu cu suma de două miliarde de lei vechi?

E.B.: Cu două miliarde se putea asfaltau 400-500 de metri, o stradă de la cap la coadă, de exemplu strada 14 Octombrie.

Rep.: S-au întâmplat şi evenimente mai puţin aşteptate la petrecerea pensionarilor?

E.B.: Da. S-a făcut o dedicaţie muzicală lui Iohannis, candidatul ACL la preşedinţia ţării. O bătrână s-a dus la Ion Drăgan şi i-a cerut să-i facă o dedicaţie, interpretul de muzică populară nu a înţeles despre cine era vorba şi a strigat la microfon: „Pentru Iohannis! Să trăiască!”. Nu ştiu dacă femeia a fost trimisă acasă sau a fost lăsată să rămână la petrecere. În ceea ce îl priveşte pe domnul primar Florin Cârciumaru, acesta nu a pierdut ocazia unui discurs politic. Ba chiar i-a apostrofat pe prefectul Alin Văcaru şi pe Ciprian Florescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, că au uitat să-l pomenească pe Victor Ponta în discursurile lor. Cârciumaru l-a salutat pe Ponta în absenţa acestuia.

Rep.: Credeţi că vor mai fi pomeni electorale în perioada următoare?

E.B.: Cu siguranţă! Va fi organizat Festivalul Toamnei, o paradă în genul celor organizate de Mazăre la Constanţa, cu care alegorice. Se vor pregăti porţii cu mâncare şi se vor acorda premii.

Rep.: Consilierii opoziţiei nu pot împiedica cheltuirea banilor publici pe lucruri inutile?

E.B.: Nu putem să facem nimic în Consiliul Local Târgu Jiu. PSD are majoritate, iar consilierii PPDD au trecut de partea lor şi votează la unison toate proiectele. Noi suntem 2 consilieri de la PDL şi 2 consilieri de la PNL.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: