Berca se joacă de-a demisia şi dă vina pe colegi

Preşedintele PDL Târgu Jiu se joacă de-a demisia din Consiliul Local Târgu Jiu. După ce a depus-o acum două zile, susţinând că nu vrea să mai facă figuraţie şi că nu-şi poate duce nici un proiect la îndeplinire, ieri Berca s-a răzgândit. A mers la primărie să-şi recupereze demisia, pe motiv că aşa i-au cerut colegii de partid, care îl înţeleg şi acceptă faptul că nu poate face mare lucru. Surse din partid susţin însă că motivul este cu totul altul. Berca voia să îi lase locul din consiliu lui Traian Crăc, dar cei doi supleanţi aflaţi înaintea lui pe listă au refuzat să renunţe la dreptul lor.

Doar 24 de ore a stat demisia lui Eduard Berca la Primăria Târgu Jiu. Asta pentru că politicianul a făcut un pas înapoi, după ce a anunţat că şi-a depus demisia pentru că nu mai dorea să fie doar un figurant în Consiliul Local. Spune că a primit multe solicitări din partea celor care îl susţin în sensul de a renunţa la demisia din calitatea de consilier municipal. „Principalul motiv pentru care mi-am retras demisia este faptul că marţi, în cursul zilei, am avut zeci de convorbiri cu membrii de partid, cu colegii din birourile locale, din biroul judeţean şi m-au somat să-mi reconsider poziţia, să revin la poziţie şi să mi-o retrag. Am avut ulterior o discuţie cu preşedintele Dan Vâlceanu şi mi-a spus că este de aceeaşi părere şi am procedat în consecinţă. Se schimbă lucrurile pentru că am alt mandat care este de a informa foarte clar colegii de partid despre tot ceea ce se întâmplă în Consiliul Local, o să fac un fel de jurnal al activităţii noastre, al celor doi consilieri PDL, pe care o să îl prezint organizaţiilor interne”, a declarat Eduard Berca.

Liderul democrat-liberalilor gorjeni, Dan Vâlceanu, spune că i-a cerut lui Eduard Berca să-şi retragă demisia. „I-am spus să meargă să-şi retragă demisia. Din punctul meu de vedere, au fost oameni care au spus că dacă pleacă şi Berca de acolo nu o să mai ştim nimic de primărie, ar fi doar ce vrea Cârciumaru şi atât. Pe de altă parte, nici nu cred că suntem acum într-o perioadă în care să ne gândim la demisii sau chestiuni de genul acesta”, a declarat  Dan Vâlceanu.   

Surse politice spun că motivul retragerii demisiei ar fi altul. Berca a vrut ca în locul lui în Consiliul Local să intre Traian Crăc, dar asta ar fi însemnat ca primii doi supleanţi - Gheorghe Benegui şi Marian Vintilescu - să renunţe la dreptul lor. Cei doi au anunţat în Pandurul că nu vor renunţa, ceea ce l-ar fi determinat pe Berca să revină asupra deciziei de a demisiona.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: