Boeriu se întâlneşte astăzi cu ministrul Sănătăţii

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj pleacă astăzi la Târgu Mureş unde se va întâlni, alături de alţi colegi de ai săi din celelalte judeţe, cu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. Principala problemă ce se va pune în discuţie se referă la modalitatea reorganizării direcţiei.

O delegaţie formată din directorul DSP Gorj împreună cu alţi patru angajaţi vor merge astăzi la Târgu Mureş pentru o întâlnire unde se va hotărî viitorul tuturor direcţiilor de sănătate publică din ţară. Marius Boeriu, directorul DSP Gorj, se declară extrem de încrezător şi speră să aducă veşti bune de la întâlnire. „Plec alături de alţi colegi de ai mei din direcţie la Târgu Mureş pentru o întâlnire cu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. O să se discute probabil de reorganizarea direcţiilor şi bineînţeles o să-i aducem la cunoştinţă problemele cu care ne confruntăm. Este hotărârea domnului ministru, el a decis să vorbească cu toţi directorii despre organigramă”, a declarat Marius Boeriu.

Şeful DSP Gorj este convins că reducerile de personal cu 25% vor afecta în primul rând personalul TESA şi ca măsură de prevenire a dezastrului ce va fi în urma disponibilizărilor s-a gândit deja la câteva măsuri pe care i le va propune ministrului. „Domnul ministru va trage în primul rând în personalul TESA, adică serviciul RUONS, contabilitate, statistică, unde personalul este deja îmbătrânit şi nu mai poate munci. Vă daţi seama că nu o să mai am oameni care să asigure buna funcţionare şi atunci o să-i propun ministrului să-mi permită să închei contracte cu firme de prestări servicii care să ne ajute în contabilitate şi ce mai e nevoie”, a precizat Marius Boeriu.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică speră ca ministrul să le accepte propuneri pentru că în cazul în care măsura reducerilor personalului cu 25% se pune în aplicare, aceştia nu vor mai face faţă volumului foarte mare de muncă. „Sperăm ca domnul director să se întoarcă cu veşti bune pentru că altfel nu ştiu ce se va alege. Dacă se aplică măsura de reducere a personalului nu vom putea face faţă volumului imens de muncă pe care îl vom avea în fiecare zi. Pentru ca unitatea să-şi desfăşoare activitatea în bune condiţii trebuie ca toate serviciile să fie asigurate”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: