Cariera Lupoaia ar putea fi blocată după o decizie a instanţei

Un bărbat din comuna Cătunele, Mihail Niţoi, a demonstrat în instanţă că acum cinci ani Cariera Lupoaia s-a extins abuziv pe 3000 de mp de pădure din proprietatea sa. Deşi a câştigat procesul acum un an, compania nu a pus în aplicare decizia judecătorească. În realitate, punerea în aplicare a hotărârii ar bloca activitatea la Lupoaia, deoarece omul a cerut ca societatea CE Oltenia să-i aducă terenul la forma iniţială. Niţoi spune că nu va ceda până când nu-şi va primi pădurea înapoi şi abia atunci va începe discuţiile pentru expropriere.

O situaţie cel puţin ciudată la Cariera Lupoaia, care se foloseşte ilegal de cinci ani de un teren ce aparţine lui Mihail Niţoi. El a povestit că decizia de exploatare în mod abuziv pe terenul său a fost luată de directorul de atunci, Ion Ghiga, acum director la Cariera Roşiuţa. „Acum cinci ani au intrat peste terenul meu. 3000 de mp de pădure tânără. Nu m-au chemat la negocieri, discuţii, nu m-au întrebat, pur şi simplu au intrat pe terenul meu. Fără drept. Am dat în judecată, m-am judecat patru ani şi acum un an am primit decizie definitivă şi irevocabilă. Complexul trebuie să refacă proprietatea, dar nu pun decizia în aplicare. Nu au făcut absolut nimic. Am fost şi la directorul Laurenţiu Ciurel, a zis că încearcă să rezolve. Cum? Nu ştiu“, a explicat omul. 

Activitatea la Cariera Lupoaia ar putea fi blocată după ce un localnic a câştigat un proces prin care Complexul Energetic Oltenia este obligată să-i aducă terenul la starea iniţială. În tot acest timp, dar şi acum, pe terenul lui Niţoi se lucrează. „Eu vreau terenul înapoi, aşa cum a fost, eu asta am cerut în instanţă. Să-mi refacă pădurea pentru că acum e o groapă. În patru ani au trecut trei excavatoare pe acolo. Şi apoi să negociem. Acum nu am ce să negociez. Pe ce, pe o groapă? Ce bani să-mi dea? E ca şi cum ai vinde o maşină fără motor. Ar fi trebuit să-mi dea atunci, să evalueze terenul“, spune acesta. Niţoi mai are şi alte pământuri la Lupoaia, unul chiar la 200 de metri de staţia de concasare. El se plânge că suportă zilnic praful şi zgomotul din zonă. Niţoi mai spune că nu va renunţa la punerea în aplicare a deciziei.

PLÂNGERE

Mihail Niţoi a declarat că a făcut şi o plângere penală împotriva directorului carierei Lupoaia, Cristian David, şi a directorului Diviziei Miniere, Daniel Antonie, pentru nepunerea în aplicare a deciziei instanţei, însă procurorii din Motru au decis neînceperea urmăririi penale. La vremea aceea, şefi la carieră şi la SNLO erau alte persoane.

Vizualizări: 212

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: