Ce au exportat gorjenii

Anul trecut, Vama din Târgu Jiu a contribuit la bugetul statului cu peste 8 milioane de lei, bani proveniţi din accize, amenzi şi taxe vamale. De asemenea, peste 100 de agenţi economici gorjeni au exportat mobilă, cauciuc, ciuperci şi fructe de pădure către Serbia, Egipt, Turcia şi Emiratele Arabe. “În ceea ce priveşte importul, operatorii economici au importat materii prime (negru de fum) şi mobilier din China, Serbia, Rusia, Turcia, Vietnam şi Ucraina”, a mai precizat Gabriela Liao. (D.M.)

Alte ştiri pe scurt:

Achiziţiile şi livrările de produse accizabile, depuse online

Declaraţiile privind situaţia achiziţiilor şi a livrărilor de produse accizabile se vor depune online începând cu luna martie. Astfel, zeci de agenţi economici din Gorj vor trebui să acceseze aplicaţia EMCS-RO-STOCURI. “În cazul în care operatorii economici vor întâmpina greutăţi în utilizarea aplicaţiei EMCS-RO-STOCURI pot apela la angajaţii noştri pentru a primi consultanţă”, a declarat Gabriela Liao, directorul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Gorj. (D.M.)

Recensământul agricol, aproape de final

Potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj, recensământul agricol trece de luna aceasta la o nouă etapă. Astfel, de mâine cei nouă operatori angajaţi de direcţie vor prelucra datele cu rezultatele provizorii precum şi datele din ancheta de control ce s-a desfăşurat în cursul lunii februarie pentru a se verifica corectitudinea datelor înregistrate în vederea stabilirii marjei de eroare. Cei nouă operatori sunt angajaţi pe perioadă determinată de opt luni de zile, începând de mâine. Alături de ei, de prelucrarea datelor se vor mai ocupa alţi patru statisticieni angajaţi tot pe perioadă determinată de anul trecut. (C.S)

Mai mulţi bani pentru însoţitorii persoanelor cu handicap

Cuantumul indemnizaţiei pentru însoţitorii persoanelor cu handicap grav a crescut de la 460 de lei/lună la 525 lei/lună. La nivelul judeţului Gorj există un număr de 2 300 de asistenţi personali şi însoţitori ai persoanelor cu handicap. Cei mai mulţi dintre ei sunt înregistraţi la Târgu Jiu, Motru, Târgu Cărbuneşti şi Rovinari. (D.M.)    

      

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: