Chiriaşii unui bloc din Rovinari, fără gaze de sărbători

Mai mulţi chiriaşi ai unui bloc construit anul trecut de primăria oraşului Rovinari  vor petrece sărbătorile fără gaze pentru că locuinţele nu este branşate la reţea. Mai grav este faptul că rovinărenii care au apartamente închiriate vor plăti chiria pe luna decembrie chiar dacă nu pot locui în ele. Reprezentanţii primăriei spun că ei au făcut tot ce ţine de ei şi că vina este a oamenilor care aşteaptă ca primăria să le rezolve propriile probleme.

Blocul construit anul trecut de primăria oraşului Rovinari din bani de la bugetul local este destinat familiilor care au un venit mai mare de 10 milioane de lei astfel încât să fie capabile să-şi plătească chiria impusă de primărie. Chiar dacă nu s-au mutat încă în apartamente pentru că nu sunt branşaţi la reţeaua de gaze, oamenii vor plăti chirie şi pe luna decembrie, lucru care îi nemulţumeşte. Reprezentanţii primăriei Rovinari spun că ei au încercat să urgenteze lucrurile şi că au promisiunea din partea furnizorului de gaze că vor începe branşarea zilele astea. „Noi am făcut tot ce ţine de primărie, gazele nu ni se subordonează nouă, oricum partida trebuie deschisă pe numele lor, contorul tot pe numele lor. Noi le-am asigurat tot până la uşă, de acolo e problema celor de la gaze şi a chiriaşilor. Oricum am vorbit cu cei de la GDF Suez şi au spus că rezolvă problema în două, trei zile. Noi am depus proiectul şi toate documentele. E normal să plătească chirie pentru că blocul este al primăriei, blocul este în regulă”, a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

Oamenii care s-au încumetat să închirieze apartamente în acest bloc scot din buzunare mai mult de trei milioane lunar pentru plata chiriei în afară de utilităţi. „Este un fel de bloc de locuinţe sociale numai că una din condiţii era să aibă venituri mai mari de 10 milioane pentru a putea să-şi plătească chiria. Chiria este de 380 de lei pe lună, iar apartamentul are 60 de metri pătraţi”, a declarat Laurenţiu Chivu.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: