Cincizeci de candidaţi pentru cinci posturi de asistent medical

Circa cincizeci de persoane au susţinut ieri concurs pentru cinci posturi de asistent medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului, a declarat că examenul este unul destul de greu şi cât se poate corect. Cei care vor lua peste nota 7 participă astăzi la interviu.

Ministerul Sănătăţii a aprobat scoaterea la concurs a cinci posturi de asistent medical. La concurs s-au înscris 59 de asistenţi, pentru cele două posturi de la Secţia de Neurologie, 2 în Secţia de Ginecologie şi unul la Dermatologie. La concurs s-au prezentat numai 47 de asistenţi medicali care speră să ocupe unul dintre aceste posturi. Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, Constantin Pălivan, susţine că subiectele au fost destul de grele, iar concursul cât se poate de corect. „Am organizat acest concurs la care s-au înscris 59 de candidaţi, însă 12 nu s-au prezentat. În comisia de examen avem reprezentanţi şi de la Sindicate şi de la Consiliul Judeţean. Ca o noutate pentru acest examen este faptul că subiectele nu au fost făcute chiar înainte de examen. Să vă dau un exemplu. Un candidat pentru postul de asistent în secţia de Neurologie a deschis cartea cu tematica celui care participă pentru postul de asistent la Ginecologie. Subiectul s-a făcut din capitolul unde s-a deschis carte şi tot aşa. În felul acesta am vrut să înlăturăm orice suspiciune că locurile au fost aranjate. Dacă şi acum apar discuţii înseamnă că trăim într-o lume anormală şi nicunul nu mai suntem normali. Despre subiecte pot să vă spun că au un grad de dificultate destul de ridicat”, a spus Pălivan.

Examenul a durat trei ore, iar părerile candidaţilor despre dificultatea subiectelor au fost diferite. Majoritatea au susţinut că au fost destul de grele.

Astăzi va fi şi concursul pentru cele şase posturi de asistent medical aprobate de Consiliul Judeţean.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: