Circulația pe DN 66 chiar se închide! De mâine!

Șoferii  care de mâine au în plan să tranziteze Defileul Jiului sunt informați că doar azi mai pot să circule fără mari probleme pe DN 66 întrucât traficul va fi oprit pentru toate tipurile de mașini, așa cum fusese anunțat anterior. Încă de săptămâna trecută ar fi trebuit restricționată circulația prin Defileu, însă drumarii nu aveau toate indicatoarele pregătite pentru a-i avertiza pe conducătorii auto, așa că șoferii au putut să își vadă mai departe de drum, deși au trebuit să stea minute în șir la fiecare in multele semafoare instalate pe traseu.

De mâine, semafoarele mai sunt valabile doar în perioada în care circulația nu este oprită, adică în special pe timpul nopții și ziua la prânz, între 12.00 și 14.30. Atunci li se mai permite șoferilor să treacă spre Petroșani sau să vină spre Bumbești Jiu, treaba fiind cât se poate de serioasă, ieri doi angajați ai firmei care execută lucrările în Defileu comunicând fiecărui șofer oprit la intrarea dinspre Petroșani că circulația urmează să se întrerupă de miercuri pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Conducătorii auto vor trebui să aștepte pauza de la prânz pentru a putea circula sau să folosească rutele alternative, ori pe Drobeta Turnu Severin, spre Caransebeș, ori pe Râmnicu Vâlcea, pe Valea Oltului, ambele variante fiind însă la fel de lungi și cu sute de kilometri în plus pentru cine are treabă strict între Petroșani și Târgu Jiu. Pentru autoritățile din Valea Jiului oprirea circulației este considerată o adevărată dramă, zona rămânând izolată de sudul țării, oficialii de aici transmițând public protestul și nemulțumirea lor față de o asemenea situație.

Pentru șoferii care se pregătesc să stea la coadă la intrarea în Defileul Jiului veștile proaste nu se opresc aici. Și circulația dintre Târgu Jiu și Bumbești Jiu este închisă, traficul fiind deviat pe Curtișoara – Tetila, deși o parte din șoferi preferă varianta prin Turcinești – Schela.

Odată închisă circulația pe tronsonul amintit, drumarilor nu le mai rămâne decât să lucreze suficient de mult încât să finalizeze mai repede lucrarea care trebuia încheiată de vreo cinci ani. Atât de mult timp a trecut de când drumul a intrat în modernizare încât pe un alt tronson al DN 66, la Rovinari, podurile reabilitate cu chiu cu vai în urmă cu trei ani sunt din nou „varză” și din nou se stă la semafor pe motiv că muncitorii trebuie să lucreze la modernizarea lor…Oricum, după ce vor închide traficul între Târgu Jiu și Bumbești Jiu, șoferii nu vor mai avea acces pe tronsonul respectiv, iar drumarii vor putea lucra în ritmul în care doresc…de preferat unul diferit de cel din ultimii ani.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: