Ciurel spune despre greviştii foamei că sunt „excentrici”

Liderii sindicali Marin Golea, Petre Bejinaru şi Toma Tatomir sunt acuzaţi de către administraţia Complexului Energetic Oltenia de faptul că au vrut să profite de campania electorală pentru a face circ. Managerul Laurenţiu Ciurel ironizează greva sindicaliştilor, spunând că aceştia intenţionează să intre în Cartea Recordurilor la rezistenţă. Între timp, Bejinaru a ajuns la spital cu probleme grave, iar ceilalţi doi lideri continuă protestul.

Rep.: Aţi încercat să-i convingeţi pe cei trei lideri sindicali să renunţe la greva foamei?

L.C.: Am încercat să-i conving mai demult pe grevişti, atunci când am coborât în mijlocul lor şi aţi văzut ce reacţie au avut. Din moment ce revendicările lor nu sunt de natură de a crea genul acesta de contact, le-am transmis că au cu totul alte pârghii decât această formă extremă ca să-şi atingă scopurile. Ei revendică  nerespectarea unor condiţii tehnice, unghiul de taluz sau nerespectarea contractului colectiv de muncă Dacă nu se respectă hotărâri judecătoreşti, aşa cum spun ei, dacă nu se respectă contractul colectiv de muncă era simplu şi foarte uşor de făcut o acţionare în instanţă şi lucrul ăsta s-ar fi rezolvat pe parcursul unei săptămâni sau două. Au folosit prilejul campaniei electorale pentru a se manifesta mai excentric, dar vă spun că nu au nici o motivaţie.

Rep.: Par hotărâţi să stea în greva foamei până când starea de sănătate se va înrăutăţi. Ce părere aveţi? 

L.C.: Mi-ar părea rău să se întâmple acest lucru. Până la urmă nu convine nimănui această situaţie. Am primit secretari de stat, directori de bănci, persoane importante, parteneri de afaceri şi ce se întâmplă acolo nu e de natură să ne facă o imagine bună, mai ales că am depăşit o situaţie foarte grea. Acum suntem pe un trend ascendent. Eu am contact cu sindicatul aproape săptămânal, câte o dată chiar de două ori pe săptămână, dar cu sindicatul care reprezintă nişte mii de oameni aproape săptămânal.

Rep.: Cunoaşteţi suficient de bine problemele oamenilor?

L.C.: Sunt la curent cu toate nevoile oamenilor. În fiecare şedinţă de directorat avem o listă cu ajutoarele care se acordă, cu toate lucrurile de natură sindicală pe care le rezolvăm în comisiile paritare, aşa încât colaborarea aceasta nu suferă şi există. Dar nu mai pot să am în permanenţă contacte cu lideri de sindicat care nu mai reprezintă practic pe nimeni. Asta e toată povestea. În rest ce se întâmplă între ei, luptele sindicale, care este mai reprezentativ decât care, nu mai este treaba mea. Sunt peste două sute de sindicate la ora aceasta în Complex, unele au minimul necesar de 15 oameni, nu pot să-i chem pe toţi.

Rep.: Aţi promis prime electorale în numele administraţiei, cum a spus domnul Mitrescu?

L.C.: Vreau să vă spun că nimeni din administraţie nu a schimbat vreo vorbă cu omul acesta, nici măcar vreun director de alt nivel. Nu e adevărat că a discutat cu Pităroiu. Toate sunt nişte minciuni, vor să creeze o stare de nemulţumire. Sunt nişte locotenenţi ai altor lideri şi asta vor să creeze, o destabilizare. Ei au aşteptat să li alăture şi sute de oameni acolo. În plus, după ora 24.00 greviştii dispar de acolo, vin dimineaţa pe la ora 6.00. Cam asta e cu greva. În schimbul II şi III mai intră câte unul câte două ore în grevă, din ceilalţi. Probabil, cei trei vor să intre în Cartea Recordurilor. Sunt cei mai longevivi grevişti, rezistă foarte bine. Au câteva zile şi nu se vede nimic în ceea ce priveşte starea de sănătate.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: