Complexul Energetic Turceni, lovit de fulger

Furtuna de miercuri seara a afectat Complexul Energetic Turceni, după ce un fulger a lovit chiar în transformatorul aferent blocului energetic nr.1. Potrivit purtătorului de cuvânt al complexului, Elena Zamfir, blocul energetic era în funcţiune la momentul căderii trăsnetului, însă nu s-au înregistrat pagube majore.

Blocul energetic nr.1 de la Complexul Energetic Turceni a fost scos din funcţiune miercuri în jurul orei 16.15 după ce transformatorul aferent a fost lovit de fulger. Elena Zamfir, purtătorul de cuvânt al CE Turceni, spune că transformatorul va fi înlocuit în maxim cinci zile. „Transformatorul aferent grupului energetic nr.1 a fost avariat ca urmare a unei descărcări electrice. La momentul respectiv, grupul se afla în funcţiune. Se estimează că grupul energetic afectat va putea fi disponibil în cinci zile după ce se va înlocui transformatorul. Nu au fost înregistrate alte pagube în afara transformatorului, care va fi oricum înlocuit pe cheltuiala complexului”, a declarat Elena Zamfir.

Conform sursei citate, până la remedierea incidentului, electrocentrala va funcţiona cu celelalte trei grupuri energetice. Totodată, Zamfir spune că oprirea blocului energetic nr.1 nu reprezintă o problemă majoră pentru CE Turceni pentru că termocentrala obişnuia oricum să funcţioneze alternativ cu trei sau patru blocuri. 

GHINION

Se pare că termocentrala de la Turceni este urmărită de ghinion după ce şi luna trecută a avut de înfruntat un incendiu izbucnit la blocul energetic nr.6. Atunci pompierii au intervenit cu nouă autospeciale şi au reuşit să stingă flăcările după mai bine de două ore.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: