Consiliul Judeţean caută firmă de catering pentru Spitalul Judeţean

Reprezentanţii Spitalului Judeţean au finalizat demersurile în vederea externalizării serviciului de hrană. După ce s-a realizat studiul de fezabilitate şi s-au primit aprobările sindicale, întreaga documentaţie a fost trimisă la Consiliul Judeţean spre avizare. Astfel că, procedura de externalizare a serviciilor de preparare şi distribuire a hranei pentru bolnavi va fi supusă aprobării consilierilor în şedinţa de vineri. Firma care va câştiga licitaţia va trebui să asigure pacienţilor câte trei mese pe zi cu aproximativ 5 lei.

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu va continua cu externalizările serviciilor în ciuda faptului că desfiinţarea spălătoriei s-a dovedit a fi un eşec, la un interval de aproximativ un an fiind reziliat primul contract, necesitând astfel  organizarea a două licitaţii.

Alocaţia de hrană, mai mică cu 2 lei

De fiecare dată, reprezentanţii unităţii spitaliceşti spun că externalizările se impun pentru a putea fi reduse cheltuielile cu 15%. Firma care va câştiga licitaţia va trebui să asigure pacienţilor câte trei mese zilnice cu doar 5 lei, în prezent alocaţia de hrană fiind de aproximativ 7 lei/zi. “Externalizarea serviciului de hrană nu presupune că se va reduce din gramajul porţiilor şi nici că cele 19 angajate, de la bucătărie, îşi vor pierde locul de muncă. În documentaţia trimisă Consiliului Judeţean Gorj am impus o condiţie esenţială, respectiv păstrarea întregului personal de către firma care va câştiga licitaţia. Din calculele făcute, am ajuns la concluzia că vom reduce cheltuielile cu 15%. În momentul de faţă, pentru hrana bolnavilor cheltuim lunar între 500 şi 600 de milioane de lei vechi. Costurile variază în funcţie de oscilaţia preţurilor de pe piaţă”, a declarat Dumitru Vienescu, directorul economic al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Acesta a mai precizat că, încă de la începutul anului în curs, meniul s-a îmbunătăţit, nemaiexistând nemulţumiri din partea bolnavilor. “Încă de la începutul anului meniul s-a îmbunătăţit. Faţă de anii trecuţi, cheltuielile făcute lunar pentru hrana bolnavilor au crescut cu aproximativ 100 de milioane de lei vechi. Personal, am mâncat la cantina spitalului şi pot să spun că am fost mulţumit de calitatea meniului”, a menţionat Dumitru Vienescu.

PRECAUŢIE

Încă dinainte de a fi organizată licitaţia pentru externalizarea serviciului de hrană, conducerea Spitalului Judeţean şi-a luat măsuri de precauţie pentru a fi evitate probleme asemănătoare cu cele de la prima externalizare când rufele bolnavilor au rămas nespălate vreo câteva zile din cauză că firma câştigătoare a licitaţiei a cerut preţuri mai mari. Spaţiul unde se află acum bucătăria de la Spitalul 700 va fi închiriat, iar bucătăria de pe „Tudor“ va fi păstrată.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: