Cosmin Popescu, discuţii cu Borc despre conducerea CEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat la Radio Infinit că va avea o întâlnire cu vicepremierul Costin Borc, unde va aborda inclusiv problema interimatului de la CE Oltenia. Popescu spune că o conducere interimară nu poate să-şi asume obiective pe termen lung. Totodată, el a rugat sindicatele să nu mai pomenească de insolvenţa CEO, deoarece produc pagube societăţii.

Reporter: Cum vedeţi situaţia CE Oltenia?
Cosmin Popescu: Ceea ce mă pune pe gânduri este ceea ce se întâmplă cu Complexul Energetic Oltenia şi o să fac demersurile necesare începând de luni. Luni şi marţi o să fiu la Bucureşti, particip la o întâlnire la care sper să fie, dacă nu primul ministru Dacian Cioloş, măcar vicepremierul Costin Borc. Pe mine mă neliniştesc anumite aspecte. Am avut o discuţie cu domnul Ionel Ilie (n.r. - director interimar CE Oltenia), săptămâna trecută, dar şi în dimineaţa asta, în care m-a asigurat că nu se pune problema unei proceduri de insolvenţă. Ceea ce a apărut în presă a cauzat societăţii, pentru că două-trei zile a trebuit să dea explicaţii, pe larg, creditorilor.

Rep.: Ce declaraţii?
C.P.: Au apărut după nişte declaraţii ale părţii sindicale (n.r- Sindicatul Mine Energie Oltenia) că este aproape de insolvenţă. Rog din nou partea sindicală şi conducerea administrativă să fie atente la declaraţiile date, pentru că fac mult rău societăţii.

Rep.: Asta doriţi să discutaţi cu vicepremierul Borc?
C.P.: Cu vicepremierul Borc vreau să discut următoarele aspecte. Ce se întâmplă cu Programul Naţional de Investiţii (PNI). Ne chinuim de doi ani de zile să recuperăm banii care ni se cuvin, câteva zeci de milioane de euro, de care nimeni nu spune nimic. Toată documentaţia este realizată, contractul este semnat, toate documentele aferente sunt depuse, iar nimeni din cadrul Ministerului Energiei nu dă un răspuns.
De asemenea, mă interesează să ne spună ce se întâmplă cu conducerea actuală a societăţii. Vedem că este un du-te - vino în Consiliul de Supraveghere, oameni numiţi de minister, fără să fi trecut prin acel filtru al recrutorului. Când se hotărăsc să definitiveze conducerea companiei? O conducere interimară e interimară, nu poate să-şi asume obiective pe termen lung.

Vizualizări: 1,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: