Cotizaţia va fi încasată aşa cum a spus Ciurel

Sindicatele din Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) vor primi cotizaţia sindicală doar după ce fiecare membru de sindicat va completa o cerere prin care este de acord să i se reţină banii şi precizează contul unde să fie viraţi. Asta a declarat ministrul Constantin Niţă după întâlnirea cu sindicatele şi administraţia CEO, unde a fost abordat subiectul cotizaţiilor. Niţă mai crede că FNME trebuie să-şi retragă plângerea prin care a cerut un milion de euro daune morale deoarece CEO nu respectă decizie a instanţei.  „Cu sindicatele au fost unele discuţii referitoare la respectarea CCM. A rămas ca managementul şi sindicatele, sau mai ales sindicatele, să aducă cereri semnate de fiecare persoană în parte cu dorinţa acestora de a plăti cotizaţia într-un anumit cont pe care-l va indica sindicatul respectiv. În momentul în care majoritatea salariaţilor va face aceste cereri plângerile lor vor fi nejustificate“, a declarat ministrul.

La aceeaşi şedinţă a fost şi liderul Marin Condescu, dar el a înţeles că încep negocieri, dar cu respectarea contractului de muncă. „Se va rezolva pe calea negocierilor, aşa cum prevede CCM. Pornim negocieri“, a spus acesta.

FNME a câştigat procesul, iar instanţa a decis că societatea energetică trebuie să suspende hotărârea de Directorat prin care a schimbat modul de încasare a cotizaţiilor, până la soluţionarea cauzei pe fond. Numai că cei de la companie refuză să reţină banii pe stat şi să îi vireze în conturile FNME.  

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: