Crasna are din nou arierate, rectificarea bugetară întârzie

Autoritățile locale din Comuna Crasna așteaptă cu nerăbdare rectificarea bugetară pentru a achita arierate de aproximativ 2 miliarde de lei vechi. Aceste datorii sunt la diferite firme care comercializează materiale de construcții de unde administrația publică a achiziționat diferite produse. O parte din aceste materiale de construcții au mers pentru lucrări de reabilitare la școli, biserici, dar și pentru extinderea primăriei. S-a demarat această de lucrare la primărie în primul rând pentru postul de poliție, care funcționează în condiții improprii.

Rectificarea bugetară este singura soluție pentru rezolvarea problemelor financiare ale Primăriei Crasna, dacă nu, instituția va intra cu datorii în noul an sau se poate trezi cu conturile blocare. Autoritățile locale din Crasna au de achitat arierate în valoare de aproximativ 2 miliarde de lei vechi, după ce au achiziționat de această sumă materiale de construcții începând cu primăvara anului trecut.

Firmele au început să trimită notificări la primărie pentru a-și recupera datoriile. „Așteptăm rectificarea ca să achităm din arierate. Cred că ne apropiem de 2 miliarde de lei vechi. Am achiziționat materiale de construcții și am sprijinit școlile pentru lucrările curente, bisericile din comună, plus că am început să facem și noi ceva lucrări pentru extinderea primăriei. Ne-am apucat și sperăm să facem un nivel până când o să vină timpul rece. Am tot cumpărat din primăvară, dar firmele ne-au tolerat. Am mai plătit din ele, dar acum au început să trimită notificări. Să sperăm că e înțelegere și le plătim. Dacă nu vine rectificarea intrăm cu datorii în noul an”, a declarat viceprimarul comunei Crasna, Dumitru Blându.

Postul de poliție va funcționa în Primărie

Cele mai multe materiale de construcții s-au achiziționat pentru extinderea primăriei. Autoritățile locale au decis să facă această lucrare nu pentru că funcționarii nu ar fi avut suficient loc, ci în primul rând pentru polițiștii din comună care-și desfășurau activitatea în condiții improprii. Pe lângă un sediu de poliție nou se va mai face bibliotecă și o sală de ceremonii și ședințe. „Extindem primăria pentru că postul de poliție este în blocul de locuințe din comună, mai facem o bibliotecă și o sală de ședințe, de festivități, căsătorii. Vreau să vă spun că postul de poliție este în condiții improprii, spațiul este foarte mic și poate acolo mutăm niște familii care nu au locuință sau dascălii care fac naveta”, a mai precizat viceprimarul din Crasna.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: