Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Crişan, puşcărie pentru patru ani

Îl mai ţineţi minte pe Alexandru Crişan, cel care, prin 2003-2004 părea zmeul-zmeilor, asta până când muncitorii de la UREX nu au mai rezistat şi au stat în grevă generală până au scăpat de el? Afaceristul braşovean a primit recent la Înalta Curte de  Casaţie şi Justiţie o pedeapsă de 4 ani cu executare, dată iniţial pentru faptele de vitejie de la Rovinari, şi  devenită acum concurentă cu cea din noul dosar.

Împreună cu un „partener de afaceri” din Austria, afaceristul specializat în ţepe l-a convins pe un potenţial investitor străin să le dea pe mână 50.000 de euro pentru a trage sforile în favoarea sa în aşa fel încât firma acestuia să primească lucrarea de construire a unei gropi ecologice în oraşul Beclean din judeţul Braşov. Crişan ceruse 80.000 de euro, dar nu a primit atât, cel care i-a dat banii autodenunţându-se la DNA, instituţia oferind şi suma de 50.000 de euro.

Lucrurile acestea s-au întâmplat la începutul lui 2006, instanţa supremă pronunţând acum sentinţa definitivă, după ce, instanţa de fond decisese puşcărie pentru trei ani. „Instanţa a anulat suspendarea sub supraveghere a unei pedepse pronunţate anterior şi a dispus contopirea pedepselor, astfel că inculpatul va executa 4 ani de închisoare iar pe parcursul executării pedepsei şi timp de 2 ani după executare, i-au fost interzise următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat”, se arată într-un comunicat de presă. În ceea ce-l priveşte pe austriac, el a luat o pedeapsă de trei ani cu suspendare şi o perioadă de cinci ani cu închisoare, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: