DD a decis să-l scoată pe Ponta din parlament

Dan Diaconescu va fi contracandidatul premierului Victor Ponta la alegerile parlamentare din decembrie. Anunţul a fost făcut luni seara, la un post de televiziune central. Diaconescu a spus că va candida oriunde va candida Ponta. Liderul PSD va lupta pentru al treilea mandat de deputat pe colegiul 6 Târgu Jiu.

Dan Diaconescu a anunţat luni seară la postul B1 TV că va candida la alegerile parlamentare în colegiul în care va candida şi premierul Victor Ponta. Fondatorul PP-DD a declarat că obiectivul său este ca Ponta să nu mai intre în Parlament. „M-au rugat mulţi specialişti în politică să obturez accesul domului Ponta în viitorul Parlament. Cum o să fac asta? Voi candida, deşi nu mi-am dorit niciodată să candidez la alegerile parlamentare, voi candida în colegiul în care va candida domnul Ponta, oriunde va candida el. În Gorj, Iaşi, Călăraşi, pe unde se duce, mă duc după el”, a fost declaraţia lui Dan Diaconescu.

Ponta este doar un mini-ciocoi

Dan Diaconescu mizează pe faptul că cei din USL nu pot intra în parlament decât dacă închid colegiul, nu prin redistribuire: „După cum ştiţi, USL are nişte avantaje în viitoarea luptă electorală, au bani mulţi cu care cumpără voturi, mint mult şi escrochează mulţi oameni, dar au şi un mare dezavantaj. Reprezentantul USL care nu câştigă un colegiu cu 51 la sută, mai mult de 51 la sută, şi face doar 49 la sută nu mai poate intra în Parlament, prin redistribuire. Ei nu vor avea dreptul la redistribuire. Noi toţi ceilalţi vom participa la redistribuire, partidele considerate mai mici”.

Fondatorul PP-DD susţine că va câştiga colegiul lui Ponta. „Voi câştiga în acel colegiu în faţa domnului Ponta. Oricâte voturi ar plăti el, cât ar frauda el în colegiul ăla, n-are cum să treacă de 49 la sută. Şi atunci, el nu mai intră în Parlament. Nu vreau să mă răzbun, dar eu cred că am arătat, mai ales prin ce s-a întâmplat astăzi, că dl Ponta este un mini-ciocoi – fiindcă el nu este un mare ciocoi, el a început să fure acum, de câteva luni, de când este prim ministru – dar este un tip fără suflet'', a declarat Dan Diaconescu.

Adversarii speră să nu fie adevărat

Liderii USL din Gorj spun că Diaconescu va obţine cel mult 10 procente, în timp ce pedeliştii sunt sceptici în privinţa candidaturii acestuia. Senatorul PDL, Ion Ruşeţ, nu crede că Dan Diaconescu va candida împotriva premierului Victor Ponta. „Deocamdată sunt speculaţii. Sigur, orice partid are libertatea, dreptul său de a desemna orice candidat. Eu nu cred că va candida, rămâne să vedem'', a precizat Ion Ruşet.  

Dian Popescu, liderul Partidului Naţional Liberal Gorj, îi recomandă lui Dan Diaconescu să candideze la Caracal sau la Vâlcea. „Din punctul meu de vedere, domnul Diaconescu trebuie să candideze la Caracal sau la Vâlcea, deşi nu cred că la Vâlcea, în acest moment, mai are obraz să-şi ducă candidatura până la capăt. Cred că va reveni asupra declaraţiei făcute la televizor”, a declarat Popescu.

Zamfira: „M-a impresionat în mod plăcut”

Cătălin Zamfira, preşedintele interimar al PP-DD Gorj, spune că a rămas plăcut surprins de anunţul făcu de Dan Diaconescu. „Noi l-am invitat pe domnul Diaconescu să candideze în judeţul Gorj. M-a luat şi pe mine prin surprindere şi m-a impresionat în mod plăcut, pentru că eu aşteptam un răspuns de la dânsul şi rămăsese să ne vedem azi sau mâine. Nu pot decât să mă bucur că vine alături de noi la Gorj. Nu pot decât să mă bucur. Va fi o luptă civilizată între doi oameni politici”, a precizat Zamfira

Fondatorul Partidului Poporului-Dan Diaconescu a venit de două ori în judeţul Gorj în timpul campaniei electorale din iunie, vizitând mai multe localităţi. De fiecare dată, patronul OTV a fost primit de sute de oameni.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: