Dezbatere despre hobby-urile lui Dumnezeu

Știți trupa Taxi? La întrebarea asta, din păcate pentru trupa Taxi, există, cred eu, doar două răspunsuri posibile: 1. Nu sau 2. Da, dar de ce întrebi, că doar nu mai suntem în anul 2000?
Pentru că știe și el că aici e anul 2016 și că oamenii au descoperit, între timp, că nu știe să cânte (sau să compună), Dan Teodorescu s-a apucat de muzică-de-căpușare. Muzica de căpușare este similară cu presa de căpușare și este ceea ce pe internet se mai numește și trolling. Adică faci un comentariu partizan pe un subiect foarte fierbinte, mergând practic ”la sigur”, adică adresându-te uneia dintre taberele de partizani care sunt turbați pe respectivul subiect.
Dan Teodorescu a scris un cântec odios după tragedia de la Colectiv și lumea a scris despre cât de prost e, iar asta per total l-a ajutat, pentru că mizeria aia de melodie a adunat jumătate de milion de view-uri pe YouTube. Acum, Dan Teodorescu a făcut un cântec anti-biserică și pro-Dumnezeu. Asta este cea mai ”sigură” poziție pe care te poți situa astăzi, în România ipocrită și ultra-partizană a zilelor noastre. Adică nici să nu fii ateu, că riști să te înjure prostimea, dar nici să nu ratezi ocazia să nu te pui bine cu tinerii intelectuali, înjurând biserica.
În cântecul intitulat găunoso-filozofic ”Despre smerenie”, Dan și prietenii lui care cântă mai bine decât el (printre care Dan Bittman, Ștefan Bănică Jr., Alexandru Andrieș, Monica Anghel etc.) lălăie refrenul: ”Dumnezeu preferă lemnul, lemnul și spațiile mici”.
Adică dacă în loc de o biserică mare se făceau, în centru, 100 de biserici mici din lemn, care eventual să coste la fel de mult, însumat, Dan Teodorescu și prietenii ar fi fost fericiți. Dar fără să tăiem pădurile ca să-i facem lui Dumnezeu case de care nu are nevoie nu s-ar putea, Dane și prietenilor?
Dacă tot e să ne spunem părerea fără să ne întrebe cineva, eu cred că Dumnezeu nu preferă lemnul, ci preferă oamenii. Oamenii în orice spații, de orice confesiuni, chiar și pe oamenii ăia care nu se gândesc sau nu cred în el. Conștiința divinității nu este cu siguranță o condiție pentru a te regăsi pe lista preferințelor lui Dumnezeu, deci se subînțelege că nici venerarea acesteia nu poate fi. Pentru că mai mult ca sigur Dumnezeu preferă și câinii, și gâștele, și muștele, și cârtițele, și liliecii, și panterele, și iarba, și mălinii, și lemnul, de fapt, dar sub forma lui primară, de păduri.
Și, ce-i drept, mai cred că este indecent să ne dăm noi cu părerea despre ce preferă Dumnezeu. Dacă aveți pe cineva de înjurat, dragi vedete, faceți-o. Înjurați-i pe preoți și biserica, fiți curajoși, nu-l băgați pe Dumnezeu la înaintare, că nu e problema lui. Nu de alta dar, în ciuda a ceea ce cred comentatorii de fotbal, Dumnezeu nu e român.

Vizualizări: 356

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: