Dian Popescu bate în retragere! Le dă timp de gândire pesediştilor

Întâlnirea pe care liberalii au avut-o ieri la Bucureşti în Delegaţia Permanentă a Partidului Naţional Liberal nu a rezolvat problemele alianţei de la Gorj. Deşi susţine că are libertatea totală de a decide soarta alianţei de la Gorj, Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, bate în retragere şi le mai dă răgaz de gândire partenerilor de la PSD, înainte  de a rupe alianţa.

Dacă în urmă cu două zile pentru preşedintele Partidului Naţional Liberal de la Gorj, Dian Popescu, nu era cale de întoarcere, fiind absolut decis să rupă USL total la Gorj, ieri liberalul nu mai era atât de vehement în declaraţii. Acesta a participat la întâlnirea Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal de la Bucureşti, unde susţine că a fost împuternicit să ia o decizie cu privire la soarta alianţei de la Gorj. În atitudinea liderului gorjean se simte o retragere, acesta fiind dispus să mai poarte o ultimă discuţie cu social democraţii, înainte de a lua o decizie. „Am avut o întâlnire la Bucureşti cu liderii Partidului Naţional Liberal. Nu trebuia să se ia o decizie în Delegaţia Permanentă, pentru că decizia o să o iau eu, am fost împuternicit să hotărăsc ce vreau să fac la Gorj. Aşadar cel mai probabil la sfârşitul acestei săptămâni, sau cel târziu săptămâna viitoare voi convoca Delegaţia Permanentă de la Gorj unde vom hotărî ce vom face. Cert este faptul că, dacă nu recunosc înţelegerea 33 la 37 candidaţi la primării, cu siguranţă nu va exista USL total, ci doar USL general. Vom merge pe liste separate, inclusiv la Consiliul Judeţean şi primăria reşedinţă de judeţ”, susţine Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj.

Pesediştii vor respect

Pe de altă parte social democraţii gorjeni susţin că vor avea şi ei o întâlnire joi, unde vor decide care sunt condiţiile în care vor negocia cu liberalii. „Cel mai probabil joi vom convoca o şedinţa a Biroului Permanent Judeţean a Partidului Social Democrat, ocazie cu care vom lua în discuţie toate subiectele legate de colaborarea cu Partidul Naţional Liberal şi Partidul Conservator. Sigur că este foarte important să ne aşezăm întâi de toate, noi, cei din conducerea PSD să vedem cum ne vom poziţiona faţă de atitudinea şi declaraţiile liderilor PNL Gorj din ultimele săptămâni. Doleanţele noastre ar fi fost ca respectul cu care noi i-am tratat pe partenerii noştri politici să ne fie întors în aceeaşi doză. Săptămâna viitoare va exista şi o întâlnire USL, unde vom discuta cu partenerii noştri politici”, spune Ciprian Florescu, vicepreşedinte PSD Gorj.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: