Director de carieră minieră: Un nemernic a vrut să mă omoare!

Gheorghe Dănescu, directorul Carierei Seciurile, a fost la un pas de moarte după ce un bărbat din comuna Bustuchin a vrut să-l calce cu mașina de cărbune. Totul s-a petrecut în prezența mai multor angajați din cadrul unității miniere, care au alertat imediat poliția.

Viața directorului de la Cariera Seciurile a fost pusă în pericol de un bărbat din comuna Bustuchin certat cu legea. Ieri, acesta s-a deplasat la unitatea minieră pentru a lua cota de cărbune a unui miner, deși acesta nu era prezent în carieră, așa cum prevede procedura. Deși cărbunele era încărcat în mijlocul de transport și toate actele erau făcute, în momentul în care mașina se afla pe cântar a apărut directorul carierei. Gheorghe Dănescu nu a fost de acord ca mașina cu cărbune să plece din carieră dacă beneficiarul cotei nu este prezent și a cerut anularea documentelor.

De aici a izbucnit scandalul, iar directorul unității miniere a scăpat ca prin minune cu viață. „Un nemernic a vrut să mă omoare. Acesta a vrut să ia cărbune pentru un salariat, fără să respecte regulamentul de livrare a cărbunelui emis de Divizia Minieră. A intrat cu mașina de cărbune pe cântar, eu am sesizat că salariatul nostru nu este prezent, îi anulai chitanța de acont și îl invitai să iese de pe cântar, pentru că nu era prezent titularul cotei. S-a repezit cu mașina să dea peste mine. El nu era angajat în carieră. El transporta cărbunele angajaților. Trebuia să fie beneficiarul prezent și să achite 40% din valoare cărbunelui. Ăsta veni singur, eu sesizai că vrea să ia cărbunele pentru valorificare și anularăm chitanța. El începu să mă amenințe că mă omoară, mă înjură, iar apoi se urcă în mașină și o luă după mine prin carieră. Angajații mă văzură sub roțile mașinii, dar reuși să mă feresc. Nu se lăsă și se luă din nou după mine”, a povestit Dănescu întreaga întâmplare.

Directorul carierei a depus plângere penală

Directorul Carierei Seciurile a depus plângere penală împotriva bărbatului și speră să fie pedepsit conform legii. Gheorghe Dănescu se teme pentru siguranța sa dacă bărbatul va continua să fie lăsat în libertate. „A venit poliția, pentru că am sunat la 112. Cu oamenii ca el nu te joci. Nu e la prima abatere. El a mai avut dosare penale, a fost și arestat pentru furt de gazolină din câte am înțeles. El fugi din carieră imediat, dar poliția s-a mobilizat și-l prinseră la Negoiești. El declară că-l blocarăm noi, că-i spărsărăm geamurile și alte lucruri nereale. Eu am depus plângere și sper ca poliția să-și facă datoria. Statui să mă gândesc dacă să depun plângere sau nu, că dacă scapă poate vine și mă omoară. Așa ceva nu s-a mai întâmplat”, a spus Dănescu.

Poliția a întocmit dosar penal

Oamenii legii care s-au deplasat la fața locului au demarat imediat cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat. Polițiștii au întocmit un dosar penal pe care-l vor înainta Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești. „În acest caz, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare. La finalizarea anchetei dosarul va fi trimis procurorului care va dispune măsurile legale”, a declarat Romina Dochian, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: