Discuţii pentru afilierea lui Căldăruşe şi Ruşeţ la BNS

Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) face demersuri pentru a se afilia la Federaţia „Energetica“. Ion Ruşeţ a confirmat că este posibil să se întâmple acest lucru şi, potrivit unor surse, Gabriel Căldăruşe va avea astăzi o discuţie pe acest subiect. Liderii din SMEO sunt în conflict cu preşedintele Federaţiei „Univers“ Adolf Mureşan, cel care va semna mandatele pentru delegarea în comisia de negociere la contractul de muncă din CEO.

Sindicatul condus de Ion Ruşeţ şi Gabriel Căldăruşe vrea să rămână în Blocul Naţional Sindical, din care face parte şi Federaţia Univers, dar la altă organizaţie. Cei doi lideri ar fi la a treia federaţie în doi ani, după FNME şi Univers. Pentru a putea participa la negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă de la nivelul CE Oltenia trebuie să fie afiliaţi la una din federaţiile semnatare: Univers, FNME, Energetica sau Sindicatul Naţional Petrom. Federaţia Energetica este condusă de Ion Pisc Scrădeanu, prim-vicepreşedinte la BNS. El nu a infirmat şi nici nu a confirmat posibilitatea de afiliere a SMEO la Energetica, iar Ion Ruşeţ spune că se discută despre acest subiect. „Nu aş putea să dau o dată sigură, noi analizăm relaţiile pe care trebuie să le avem şi strategia de negociere. Dacă strategia noastră de negociere  ne va duce în această direcţie vom comunica“, a declarat Ruşeţ la un post local de televiziune. O discuţie pe această temă va avea, astăzi, la Bucureşti, preşedintele SMEO Gabriel Căldăruşe.

Problema liderilor din SMEO este că nu mai au susţinerea preşedintelui „Univers“ Adolf Mureşan şi se tem că ar putea apărea surprize la selectarea delegaţilor pentru negocierea CCM.  Şedinţa de la Sinaia, care s-a soldat cu alegerea lui Adrian Marciuc în funcţia de prim-vicepreşedinte al federaţiei, în locul lui Ion Ruşeţ, a fost una cu scântei. „I-am cerut demisia personal, să meargă la pensie şi să lase mişcarea sindicală. În loc să detensioneze situaţia domnul Mureşan a tensionat-o şi mai mult“, a declarat Gheorghe Peptan, lider de grupă sindicală în cadrul SMEO. Negocierile pe CCM vor începe cel mai probabil la începutul lunii ianuarie.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: