Dosarul BCR Novaci, la rejudecată

Curtea de Apel Pitești a decis la sfârșitul săptămânii trecute să desființeze în totalitate o sentință a Tribunalului Argeș, prin care foști șefi ai BCR Gorj și BCR Novaci erau condamnați la mai mulți ani de închisoare, dosarul urmând să fie rejudecat la instanța de fond.

Tribunalul Argeș decisese pe 30 aprilie 2013 ca fostul șef al BCR Gorj, Dumitru Contoloru, să fie condamnat la 6 ani de închisoare, cu executare, iar fostul șef al BCR Novaci, Sorin Popescu, să execute o pedeapsă de 8 ani. Alți doi subordonați ai acestora, ofițeri de credite, Ion Chiriac, Marilena Giurcă, precum și omul de afaceri din județul Vâlcea, Ion Marin, patron al grupului de firme Rarora SRL, au fost condamnați la câte cinci ani de închisoare, cu executare. De asemenea, Tribunalul Argeș mai decisese ca toți cei cinci inculpați să despăgubească BCR cu peste 30 de milioane de lei, contravaloarea prejudiciului produs prin acordarea de credite cu acte false.

Toți cei cinci inculpați mai sunt judecați și în alte procese ce vizează fraudarea BCR, dosare judecate la diferite instanțe din țară.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: