Dovada că Ion Călinoiu este de acord cu deschiderea carierei de granit!

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, şi-a dat avizul pentru exploatarea de granit de la Rânca, au demonstrat pedeliştii gojeni punând la dispoziţie un proces verbal din 17 iulie. Procesul verbal arată că o comisie din instituţie a dat aviz favorabil. Mai mult decât atât, şi directorul APM a spus că cei din comisia Consiliului puteau să-şi spună părerea, dar au făcut-o abia după ce instituţia sa a cerut clarificări. Călinoiu spune că Daviţoiu este nebun şi nimic din ce spune nu este adevărat. Exploatarea de granit în zonă pune în pericol drumul ce traversează Transalpina, dar şi liniştea turiştilor.

Exploatarea de granit din Rânca-Tolanu, solicitată de firma Tehnologica Radion, pare că a creat un conflict între politicieni şi Consiliul Judeţean. Povestea cu această firmă a ridicat de la început semne de întrebare, mai ales că şi-a obţinut aproape toate avizele chiar dacă exploatarea de granit ar fi produs grave daune turiştilor din Rânca, cât şi drumului de pe Transalpina. Directorul de la Agenţia de Mediu, Radu Socolovschi, a solicitat clarificări. La scurt timp, Direcţia de Drumuri Naţionale, filiala Gorj, nu a mai recunoscut avizul dat firmei respective. Pentru că lucrurile au luat amploare, nici Consiliul Judeţean nu a mai recunoscut că iniţial a fost de acord.

Că a fost de acord există dovada. Pedeliştii au pus la dispoziţie un proces verbal al unei comisii din CJ Gorj care arată poziţia instituţiei în iulie. “Ion Călinoiu a minţit când a spus că nu este de acord cu deschiderea unei cariere de granit la Rânca. Abia când reprezentantul nostru, domnul Radu Socolovschi a cerut clarificări, Consiliul Judeţean emite altă adresă prin care nu mai este de acord”, a precizat democrat-liberalul.

Preşedintele Consiliului Judeţean a explicat faptul că acea comisie analiza corectitudinea documentaţiei, din punct de vedere tehnic, şi actele au fost conforme. „Acest proces verbal reprezintă poziţia reprezentanţilor administraţiei asupra documentaţiei. Directorul Agenţiei de Mediu a cerut un punct de vedere cu privire la oportunitate acestei investiţii şi am răspuns că nu este oportună această investiţie“, a spus Călinoiu la Gorj TV.

OPOZIŢIE

Primarul comunei Baia de Fier, Constantin Mihuțescu, este împotriva înființării carierei de granit în zona  montană Rânca. Mihuțescu s-a declarat împotriva înfiinţării carierei din Rânca, motivând că atât turiştii, mediul înconjurător, cât şi Transalpina ar avea de suferit din cauza exploatării acestui zăcământ, nemaiexistând astfel turism montan în județul Gorj. 

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: