Edilii Gorjului au lăsat primăriile şi au plecat la lansarea lui Geoană

Mai mulţi primari din judeţ şi-au lăsat primăriile pe mâna secretarilor sau chiar de izbelişte şi au plecat să-l aplaude pe Mircea Geoană, la cea de-a treia lansare a sa, pentru alegerile prezidenţiale. Alţii însă, nemulţumiţi de conducerea PSD nu s-au deplasat la Bucureşti şi au rămas făcând scenarii despre ce va urma....

Petre Guşiţă, primarul comunei Jupâneşti este nemulţumit de ce se întâmplă în organizaţia PSD Gorj. Din acest motiv, Guşiţă nu a fost vineri la Bucureşti, alături de colegi săi, la congresul extraordinar al Alianţei PSD+PC, unde Geoană a fost lansat a treia oară la preşedinţie. Şi Gheorghe Stoichiţoiu, primarul de la Brăneşti, a preferat să fie la primărie pentru a se ocupa de problemele comunităţii. În schimb, edilii de la Vladimir, Ţânţăreni şi Plopşoru au lăsat primăriile şi au dat fuga să îşi aplaude şeful de partid.

Au plecat să îl aplaude pe Geoană

Primarii de la Vladimir, Ţânţăreni şi Plopşoru au lăsat problemele localităţilor pentru a fi alături de şefii de partid de la Bucureşti la lansarea candidaturii lui Mircea Geoană. La Vladimir, vineri, în jurul orei 12.00, primăria era aproape pustie, un funcţionar ştia doar că primarul, Aurelian Băcanu Vladimirescu este plecat la Geoană. Aceeaşi situaţie s-a repetat şi la primăria Plopşoru, unde casiera era singură prin primărie. Femeia ne-a spus că primarul, Petre Grigore, este plecat la Bucureşti. Primăriţa de la Ţânţăreni, Maria Vasilescu, nu a ratat nici ea ocazia să îl aplaude pe Geoană aşa că în primărie era viceprimarul care ştia doar că primăriţa este la Bucureşti, cu treabă.    

Guşiţă îl regretă pe Mischie

Petre Guşiţă, primarul comunei Jupâneşti, se consideră un primar independent deşi este membru PSD. Edilul spune că ar prefera ca social-democraţii să nu mai facă rapoarte şi să se apuce de treabă. ,,Mă consider un primar independent. Sunt un primar care prefer să stau mai departe de politică, ca dovadă că astăzi (n.r. vineri) eu sunt la primărie şi nu la Bucureşti, la lansarea lui Geoană...Eu sunt una dintre persoanele non grata ca şi colegul meu de la Bustuchin. Suntem persoane care avem vechime în funcţiile de primari şi ne dorim să ne spunem problemele în faţa conducerii partidului, în mod democratic. Oamenii nu vor să vadă rapoarte ale politicienilor ci implicarea lor în viaţa comunităţii“, susţine Guşiţă.

Primarul din Jupâneşti spune că atunci când Nicolae Mischie conducea PSD Gorj, problemele din teritoriu îşi găseau rezolvare, acum Cârciumaru şi Călinoiu îl sfătuiesc să se descurce singur. ,,La Mischie dacă mă duceam şi îi spuneam că nu am bani de salarii, găsea o rezolvare. Acum sunt sfătuit să mă descurc că nu sunt singurul primar care se confruntă cu probleme financiare“, a mai adăugat Guşiţă.

Primarul de la Jupâneşti este supărat pe conducerea PSD Gorj pentru că face rapoarte, în timp ce democrat-liberalii au trecut la strategii de campanie. ,,La conferinţa extraordinară a PSD Gorj trebuia să se pună la punct o strategie de campanie, nu să citim rapoarte. În timp ce noi facem rapoarte, PDL pune la punct o strategie de campanie şi îşi vindecă răniţii”.   

Stoichiţoiu: ,,Nu m-am hotărât pe cine voi susţine în campanie’’

Nici primarul din Brăneşti, Gheorghe Stochiţoiu, nu a participat la lansarea lui Geoană preferând să rămână la Gorj. Mai mult decât atât, primarul nu ştie sigur ce partid va susţine în campanie.

,,Nu m-am hotărât pe cine voi susţine în campanie. Oricum, o persoană care să sprijine oamenii, să muncească pentru popor...Nu am plecat la Bucureşti pentru că am preferat să rămân să rezolv problemele localităţii“, spune Gheorghe Stoichiţoiu.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: