Elevii de la ”Magheru” fac practică în Anglia

Elevii de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu vor face practica în Anglia. Timp de trei săptămâni tinerii de la Protecția Mediului și de la profilul Tehnician în instalații electrice vor fi instruiți de specialiștii englezi și vor lua lecții de limba engleză. Deplasarea elevilor gorjeni în Anglia va fi posibilă datorită câștigării unor proiecte cu finanțare europeană.

Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu a câștigat două proiecte cu finanțare europeană prin intermediul cărora elevii vor face practică în Anglia. Este vorba despre ”Pregătire profesională la standarde europene în domeniul protecției mediului, condiție de dezvoltare durabilă”, ce a primit o finanțare de peste 90.000 euro și despre proiectul ”Stagii de pregătire practică la standarde europene pentru dezvoltarea competențelor profesionale și dezvoltare personală”, care va primi finanțare în valoare de aproape 60.000 euro.

Două proiecte

Primul proiect este destinat elevilor de la domeniul Protecția Mediului și resurse naturale și presupune deplasarea a 24 de elevi ai liceului în școli și la agenți economici din Anglia pe durata a trei săptămâni pentru a-și desfășura stagiul de pregătire practică. ”Aici vor lucra alături de elevi din țara gazdă și vor fi îndrumați de profesori și ingineri englezi. Atât în țară, cât și pe durata stagiului elevii vor beneficia de cursuri de limba engleză. La final elevii vor fi evaluați de către profesorii englezi atât în ceea ce privește cunoștințele tehnice, cât și cu privire la cunoștințele lingvistice. La întoarcerea în țară calificativele vor fi echivalate și elevii vor primi note în catalog”, spune Marius Buzera, directorul instituției de învățământ.

De asemenea, al doilea proiect presupune deplasarea în Anglia a 24 de elevi de la profilul Tehnician în instalații electrice. Aceștia vor avea astfel șansa să lucreze în laboratoare și întreprinderi recunoscute din domeniu. La finalul stagiului de pregătire tinerii vor avea mai multe avantaje, în sensul că vor cunoaște foarte bine limba engleză, vor lua contact cu modul de lucru, cu nivelul tehnologic atins în state cu un nivel ridicat de dezvoltare. Aceștia vor avea ocazia să cunoască tineri din Anglia, precum și tradițiile și valorile țării gazde. Certificatele lingvistice și profesionale obținute pe parcursul stagiului de elevii gorjeni vor fi recunoscute în țară și în străinătate.

SELECȚIE

Pentru a merge în Anglia atât elevii, cât și profesorii care îi vor însoți pe copii vor fi aleși prin concurs de dosare și pe baza unui interviu. ”Se va ține cont de media generală, de mediile la disciplinele de specialitate, precum și de nivelul de cunoaștere al limbii engleze. Selecția va debuta pe 15 septembrie cu o etapă de informare a elevilor, iar concursul va avea loc în luna octombrie”, mai menționează Buzera. Elevii vor fi însoțiți de șase cadre didactice.

PROIECT

Un astfel de proiect a mai fost câștigat de Grupul Școlar Industrial Minier ”Constantin Brâncuși” din Peștișani, intitulat ”Competențe de nivel înalt-noi oportunități pe piața muncii”, cu o valoare de peste 40.000 euro.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: