Energia, gata de duelul anului !

Învinsă miercuri la Timişoara, Energia dă mâine cel mai tare test al anului. Trupa lui Andrieş primeşte replica portughezilor de la Benfica în turul optimilor Cupei Cupelor.

Calificată în Europa în postura de finalistă a Cupei, Energia a trecut în primul tur de italienii de la Intini Noci. Adversarul din optimi este însă unul de un cu totul alt calibru. Partida se joacă sâmbătă de la ora 18 în Sala Sporturilor.

Răzbunare în stil portughez !

Handbaliştilor lui Andrieş le plac duşurile scoţiene. Doar aşa se explică seria de rezultate, ba reci, ba calde din ultima vreme. După ce au pierdut acasă cu Suceava, gorjenii s-au revanşat magnific în faţa fanilor în meciul cu Bacău dar au clacat lamentabil miercuri la Timişoara (scor 28-32). Cu Benfica se anunţă un meci extrem de greu. Antrenorul vorbeşte de posibilitatea unei victorii de palmares pe teren propriu în timp ce unii jucători, gen Apolzan, cred într-o calificare considerată miraculoasă. Practic toţi oamenii din club se aşteaptă ca Benfica să fie o nucă prea grea de spart şi nu au luat în serios o calificare în sferturi. Benfica e reprezentantă a handbalului portughez şi gorjenii nu uită lecţia ce le-a fost administrată de Porto în EHF în urmă cu 2 sezoane. Andrieş şi compania nu au un obiectiv clar pentru această dublă şi vor încerca măcar o victorie la limită pe teren propriu înaintea returului de peste o săptămână de la Lisabona. „Va fi un meci greu, o echipă foarte puternică, o echipă cu nume rezonant în lumea sportului. Va fi un meci deosebit iar dacă vom juca cu dorinţă de victorie şi atitudine, putem să câştigăm şi vom vedea ce va fi în retur. Trebuie să ne prezentăm ca la meciul cu Bacău, altfel nu avem nicio şansă. Trebuie să ne mobilizăm la maxim. Ei sunt pe locul 3 în Portugalia, au jucători puternici fizic şi mental. Mi-au lăsat o impresie foarte bună”, spune Andrieş după ce i-a studiat pe lusitani pe mai multe DVD-uri. „Sper să facem un meci bun și să câștigăm. Nu știu ce va fi în retur, dar meciul de la Tg-Jiu vreau să îl câștigăm. O victorie ar însemna foarte mult pentru noi, atât ca performanță, cat și pentru spectatori. Dacă repetăm evoluția din meciul cu Bacăul, atunci avem șanse să câștigăm. Lisabona are o echipă extrem de puternică, dar avem și noi șansa noastră. Eu zic ca șansele sunt 50-50%”, spune şi preşedintele Gore Popescu.  

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: