Explozii controlate pe Defileul Jiului

Răsună iarăşi Valea, ar putea spune nostalgicii unor vremuri trecute, dar nu pentru că o parte din minerii de acolo sunt în grevă, ci pentru că pe Defileul Jiului au avut loc ieri mai multe explozii controlate de specialiştii firmei care se ocupă de modernizarea porţiunii respective de drum.

Dacă pe tronsonul dintre Târgu Jiu şi Rovinari lucrările de modernizare efectuate până acum constau doar în apariţia unei gropi uriaşe, dar semnalizate, pe marginea drumului pe la Cârbeşti, în Defileul Jiului lucrurile par să stea altfel.

Muncitorii au detonat ieri 300 de kg de explozibil, după ce au dat găuri chiar şi de cinci metri în versant pentru a introduce acolo „bombele” pregătite pentru stânci. Exploziile au avut loc „după Lainici”, într-o zonă în care de regulă sunt înregistrate căderi de stânci de pe versanţi, operaţiunile de acum fiind menite să-i scutească pe şoferi de astfel de întâmplări nefericite, dar şi pentru lărgirea şoselei. Reamintim că iarna trecută şoferul unui tir a fost grav rănit după ce o bucată uriaşă de piatră s-a desprins din munte şi a căzut chiar peste cabina acestuia, omul ajungând la spital, unde medicii i-au salvat viaţa.

Lucrările de modernizare a şoselei ce traversează Defileul Jiului au început de curând şi vor dura aproximativ doi ani, asta dacă totul merge ca la carte şi nu avem parte de „bucurii” ca pe tronsonul dintre Bumbeşti Jiu – Rovinari. Până la sfârşitul acestei toamne şoferii nu pot circula prin Defileu în zilele de marţi, miercuri şi joi, când traficul este blocat complet de muncitorii care lucrează aici. Rutele alternative presupun un ocol de sute de kilometri în plus, conducătorilor auto fiindu-le recomandate variantele Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin – Lugoj – Petroşani, precum şi Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Simeria – Petroşani. Traficul este oprit între orele 9.00 şi 18.00 în zilele amintite, dar, cu puţin noroc, unii şoferi spun că au putut circula în unele zile chiar şi în perioadele în care, teoretic, muncitorii ar fi trebuit să lucreze şi să nu lase pe nimeni să treacă prin preajma lor, atunci nefiind pericole pentru deplasarea maşinilor prin Defileu.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: