Firme din Motru, executate silit de Finanţele Publice Gorj

Bunurile a patru societăţi comerciale din Motru sunt scoase la licitaţie de Finanţele Publice Gorj în vederea recuperării creanţelor restante. Conform datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Finanţe Gorj, licitaţiile sunt organizate la mijlocul acestei luni. Sunt scoase la vânzare autoutilitare, cântare, piese de mobilier, imprimante  şi calculatoare.

Direcţia Finanţelor Publice Gorj scoate la licitaţie orice pentru a recupera banii de la datornici. În vizor sunt luate patru firme din Motru, ale căror bunuri sunt scoase la licitaţie pe 17 octombrie. Trei autoturisme şi o imprimantă ale firmei SC Gaviaba Auto, cu domiciliul fiscal în Motru vor fi scoase la vânzare. Preţul de pornire al licitaţiei în cazul unui autoturism marca Peugeot 206, fabricat în anul 2001, va fi 4.500 lei, iar pentru un autoturism marca Opel Astra, fabricat în anul 1996, preţul de pornire al licitaţiei va fi 6.115 lei. O imprimantă este estimată la suma de 550 lei, iar un calculator poate fi achiziţionat cu suma de 350 lei. Din anunţurile publicate pe site-ul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj privind vânzarea bunurilor nu lipsesc piesele de mobilier din sticlă, care ajung la peste 1.000 lei, precum şi cântarele, preţul de pornire al licitaţiei în acest caz fiind 450 lei. Cele mai scumpe bunuri scoase la jumătatea acestei luni la vânzare sunt autoutilitarele. Astfel, o utilitară sechestrată de la SC Expascom SRL din Motru este evaluată la preţul de 13.262 lei.

CONDIŢII

Cota de taxa pe valoarea adăugată pentru vânzarea bunurilor mobile şi imobile este 24 %  neimpozabil. Cei care vor să cumpere bunurile trebuie să se prezinte până la termenul de vânzare sau, în cazul nzării prin licitaţie, pânăîn ziua precedentă termenului de vânzare oferte de cumpărare, iar în cazul vânzării la licitaţie dovada plăţii taxei de participare, reprezentând 10% din preţul de pornire al licitaţiei.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: