Fonduri europene pentru instalaţii de desulfurare la CE Rovinari

Complexul Energetic Rovinari vrea să atragă fonduri europene pentru construcţia unei instalaţii de desulfurare umedă a gazelor de ardere la blocul energetic numărul 4. De actualizarea documentaţiilor întocmite în vederea obţinerii fondurilor nerambursabile se va ocupa Institutul de Studii şi Proiectări Energetice S.A, căruia i-a fost atribuit recent contractul. Directorul Tiberiu Trotea a refuzat să spună ce sumă speră să obţină de la UE.

Institutul de Studii şi Proiectări Energetice S.A va actualiza pentru suma de 20.000 lei documentele în vederea obţinerii de fonduri nerambursabile pentru proiectul „Instalaţie de desulfurare umedă a gazelor de ardere la blocul energetic nr.4” de către CE Rovinari. Contractul a fost atribuit de CE Rovinari prin procedura negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare justificându-se că serviciile respective pot fi furnizare numai de un anumit ofertant, din motive tehnice. Documentaţia întocmită urmează să fie transmisă la Uniunea Europeană.

Potrivit directorului general al companiei, Tiberiu Trotea, vor fi depuse două documentaţii, una pentru desulfurarea gazelor de ardere la blocul energetic nr. 4, iar spre sfârşitul anului pentru blocul energetic nr. 5. În ceea ce priveşte instalaţiile de desulfurare, complexul are obligaţia ca după anul 2015 emisiile de dioxid de sulf din atmosferă să fie de 200 miligrame la normal pe metru cub, faţă de 4000-5000 miligrame, cât se elimină la ora actuală.

De asemenea, conducerea complexului anunţă că în acest an vor fi puse în funcţiune două instalaţii de desulfurare, la blocul energetic nr. 3 şi la nr. 6. Blocul nr. 3 deja a fost oprit şi încep operaţiunile pe cuplare. Instalaţia la acest bloc a fost finalizată, iar la ora actuală este în probe, urmând a fi pusă în funcţiune la jumătatea lunii iunie a anului în curs.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: