Gabriel Biriş (ARD), posibil contracandidat al lui Ponta

Gabriel Biriş de la Forţa Civică ar putea fi candidatul Alianţei România Dreaptă pe colegiul 6 Târgu Jiu la alegerile parlamentare din 9 decembrie. Contactat telefonic, Gabriel Biriș a declarat că discuțiile privind candidatura sa nu au fost finalizate, dar a confirmat că există posibilitatea să candideze împotriva premierului Victor Ponta. Biriș nu a dorit să comenteze declarația liderul PDL Gorj Ion Rușeț, care a spus că va accepta drept candidat o persoană cunoscută la nivel național sau să fie din Gorj.

Dar, Cristian Popescu, cel care negociază cu celelalte partide, colegiile pentru Forța Civică, spune că Biriș trece de condițiile lui Rușeț. „Este din Târgu Jiu și este cunoscut la nivel național”, spune Cristian Popescu despre Biriş.

Dacă Biriș va decide să candideze în Gorj, Alianța România Dreaptă ar avea drept candidați doi experți în economie, care ar susține politici fiscale avantajoase pentru cetățeni.  “Susțin ideea colegului meu Gabriel  Biris - expert și el în fiscalitate, gorjean de-al nostru, privind scăderea contribuţiilor de asigurări sociale - pensie, sănătate, şomaj - la o cotă unică de 30%. Adică 10% să plătească angajatul și 20% angajatorul, față de nivelul actual de 16,5% pentru angajat și 28% pentru angajator”, declara într-un interviu Ion Cupă, candidatul ARD pe colegiul 1.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: