Gafa de începător a lui Cardoso îi costă dur pe panduri

Pandurii au mers degeaba la Braşov. Au fost aproape să revină cu un punct dar Cardoso a comis-o. A făcut un henţ stupid în propriul careu şi a anulat reuşita superbă de 1 la 1 a lui Nistor.         

FC Braşov – Pandurii 2-1 (1-0), Stadionul „Tineretului” Braşov, spectatori 1.000.

Braşov: Felgueiras – Ciupe, Diogo Silva, C. Munteanu, Ionescu – Buga, Pinto Dias, Distefano – Udoji, Hadnagy, Ilijoski. Antrenor: Marius Şumudică

Pandurii: Mingote – Unguruşan, Viera, Cardoso, Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim (Brata 87’), Lemnaru (Ibeh 46’), Batin. Antrenor: Petre Grigoraş.

Au marcat: Ilijoski (min. 13 şi 78’- penalty) / Nistor (75’).

Cartonașe galbene: Diogo Silva (min. 33), Distefano (57’), Udoji (64’) / Maxim (65’).

Arbitri: Sebastian Colțescu – Dragoș Iliescu și Vasile Marinescu.

Debut cu stângul

După 3 stagii prin Antalya, pandurii au început cu stângul meciurile oficiale. La Braşov se anunţa un meci foarte greu. Sosirea lui Şumudică dar şi a câtorva jucători interesanţi i-a transformat pe stegari într-o echipă de temut. Pandurii în schimb nu mai au aceeaşi forţă fără Stromajer, Vranjes sau Chiricheş. Absenţa ultimului s-a simţit în mod special. Pe un teren aparent bun dar alunecos, stegarii au deschis scorul la prima ocazie. Ilijoski a preluat perfect, l-a driblat scurt pe Viera şi a înscris cu un şut fără speranţe pentru Mingote. Pandurii au acuzat şocul şi au tras primul şut pe poartă abia în minutul 33 prin Batin. Tot Braşovul a fost însă mai aproape de a înscrie după o fază de cascadorii râsului. Pintilii şi Cardoso au alunecat iar Buga a lovit bara cu toată poarta în faţă. Grigoraş i-a scuturat bine pe gorjeni la pauză iar aceştia au revenit cu alt tonus. Au pus stăpânire pe joc, braşovenii au făcut pasul în spate dar iniţial fără rezultat pe tabelă. Nigerianul Ibeh, intrat la pauză în locul apaticului Lemnaru, a arătat că ştie fotbal încă de la primele atingeri dar benzina i s-a terminat destul de repede. Pandurii au dat lovitura în minutul 75 prin Nistor care a prins un şut de senzaţie cu stângul de la 25 de metri. Speranţele gorjenilor s-au năruit însă doar 3 minute mai târziu la gafa de începător a lui Cardoso. Brazilianul aflat de 4 ani în România a greşit ca un copil, atingând mingea cu mâna în propriul careu la o fază anostă. A executat cu sânge rece acelaşi macedonean Ilijoski iar Braşovul lui Şumudică a început cu bine returul. N-a mai contat nici şutul bun al lui Voiculeţ care a ocolit de puţin buturile lui Felgueiras.

Terenul bată-l vina

Pandurii au acuzat la final starea terenului din Braşov care i-a împiedicat să-şi facă jocul obişnuit de pase. „Noi am pierdut cîţiva jucători, alţii sînt accidentaţi, dar diferenţa a făcut-o gazonul care a fost extrem de greu pentru o echipă care şi-a propus să joace combinativ. Fotbalul aşteaptă greşeala, noi am făcut două copilăreşti şi am pierdut jocul”, a explicat Grigoraş la final. „Jumătate de teren era îngheţat, e foarte greu să joci în astfel de condiţii. Poate ne-am ales şi noi greşit ghetele, a fost greu. Terenul prost ne-a încurcat, mai ales în prima repriză, cînd am atacat pe partea cea mai deteriorată. Măcar să fie bun gazonul la Tîrgu-Jiu, ca s-o batem pe Dinamo în etapa viitoare! În deplasare sîntem slabi”, a adăugat şi căpitanul Pintilii.

Chiar dacă mingea a lovit mâna lui Cardoso, nu cred că a fost un penalty corect. Dan Lăzărescu, vicepreşedintele CCA, a explicat acum cîteva zile că trebuie să fie intenţie şi situaţie iminentă de gol ca să se sancţioneze. Nu ştiu dacă arbitrii ştiu asta, la Cardoso nu a existat nici o intenţie.

Petre Grigoraş

Staţi liniştiţi, că am bătut o echipă bună! Chiar dacă a pierdut cîţiva jucători, Grigoraş a creat altă formaţie puternică. Eu sunt foarte mulţumit de achiziţiile mele!

Marius Şumudică

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: