Gârbaciu, supărat pe autorităţi: Pentru pipiţe sunt bani!

Directorul Şcolii Populare de Artă, Viorel Gârbaciu, a declarat că este foarte supărat pe autorităţi care aproape au blocat organizarea Festivalului de Folk „Poarta Sărutului“.

Acesta a declarat ieri că lipsa fondurilor şi refuzul Ministerului Culturii şi Complexului Energetic Oltenia de a sponsoriza acest festival a produs mari greutăţi organizatorilor. El a cerut CE Oltenia un ajutor de 15.000 de lei, dar a fost refuzat. Şcoala Populară a primit, în final, ajutor de la Succes şi Comtec. Gârbaciu acuză autorităţile că pentru spectacole cu pipiţe se găsesc bani. El se referă la concertele de Festivalul Berii sau Zilele oraşului, când apar tot felul de fete care au CD-ul în chiloţi. „Sunt extrem de dezamăgit de modul în care lumea politică în primul rând din satul ăsta, deputaţi şi miniştri, pentru că, iată, avem şi miniştri, de felul în care privesc cultura. Nu de acum, ci de ani de zile. De când mă ştiu eu. Că suntem oraş cultural. Ţinem o orchestră de cameră ce dă un concert pe lună şi care, exceptând primii trei ani de existenţă, nu a mai fost plătită decât de două trei ori de concertele de Crăciun şi o singură dată de CEO cu 15 mii de lei. Pe când pentru spectacole cu pipiţe şi glumiţe se găsesc întotdeauna bani. Nu am nimic împotriva altor genuri artistice, dar sunt câteva segmente care nu trebuie să lipsească unui oraş care se vrea cultural“, a declarat Viorel Gârbaciu.

Festivalul de Folk începe pe 8 august şi durează până duminică. Emeric Imre, Florin Camen, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă sunt printre folkiştii renumiţi care vor susţine recitaluri extraordinare în cadrul celei de-a XIII-a ediţii a festivalului. La ediţia din acest an preşedintele juriului este Doru Stănculescu. 

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: