Giorgi, aproape plecat din PNL

Liberalul Gabriel Giorgi are zilele numărate în cadrul Partidului Naţional Liberal. Giorgi anunţă că îşi va da demisia din partid până la alegerile prezidenţiale dacă formaţiunea politică din care face parte va merge şi în continuare pe acelaşi drum cu PDL. Partidul Liberal Reformator, Partidul Social Democrat sau independent sunt variantele pe care le ia în calcul Giorgi pentru situaţia în care va demisiona din PNL.

Giorgi spune că nu este de acord cu alianţa dintre PNL şi PDL şi că îşi va da demisia din partid dacă cele două partide vor fuziona. Acum, odată cu adoptarea legii privind migraţia la alte partide, are pârghiile necesare pentru a-şi schimba preferinţele politice astfel încât să nu-şi piardă calitatea de consilier municipal. „Nu sunt de acord cu alianţa cu PDL. În condiţiile în care se merge mai departe o să îmi dau demisia din PNL. Dacă se vor continua paşii procedurali privind fuziunea, să se meargă în alianţă la prezidenţiale, eu nu sunt de acord să fac parte dintr-o structură alături de PDL. Din punctul meu de vedere PDL a dus România de râpă. Nici nu sunt de acord să se facă presiuni pe mine să votez cum votează PDL”, a declarat încă liberalul Gabriel Giorgi.

Giorgi spune că ia în calcul trei variante pentru situaţia în care va părăsi PNL, însă, cel mai probabil, acesta va merge mai departe cu PSD. “O să fac politică în continuare şi o să iau o decizie în consecinţă. Am avut o colaborare bună şi cu actualul PLR şi cu PSD. Nu se pune problema de Partidul Mişcarea Populară, PDL sau alte partide. Este varianta de independent. Există varianta să rămân în PNL, dacă îşi revine. Deja sunt foarte multe voci în interiorul Partidului Naţional Liberal care încă n-au plecat din PNL, dar şi-au seama că au făcut o greşeală când s-au aliat cu PDL”, a precizat Giorgi.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: