Golea nu crede că administraţia CEO are legătură cu dosarul lui Condescu

Liderul sindical Marin Golea a declarat ieri la Radio Infinit că şeful său Marin Condescu nu a făcut o ilegalitate încheind contractul cu firma Edenred. Această tranzacţie l-a adus pe Condescu în faţa anchetatorilor şi, deşi se auziseră zvonuri cu privire la reţinerea sa, acest lucru nu s-a adeverit. Golea nu crede că acest dosar este o răzbunare a administraţiei, deşi CE Oltenia a depus plângere împotriva acestuia. Nu de aceeaşi părere este un alt lider sindical. „Plângerea administraţiei are legătură cu neînţelegerile care au fost între noi. Aşa s-a ajuns la acuze şi plângeri penale de o parte şi de alta. Până la urmă se va vedea că n-au fost făcute nereguli de natură penală”, a declarat Constantin Mitrescu.

Reporter: Credeţi că domnul Condescu se face vinovat de ceva?

Marin Golea: Cesiunea de creanţe este o formă legală între societăţi şi până la urmă cred că doar dacă ar fi găsit un păgubit ar fi putut să revendice ceva. În ideea în care nu există nici un păgubit în această tranzacţie, nu văd care ar fi implicaţiile.

Rep.: Credeţi că ar fi posibilă reţinerea domnului Condescu?

M.G.: Nu, nu cred. Ştiu că dacă a fost o înţelegere între aceste unităţi care au participat la această cesiune de creanţe. Nu este vorba de abuz, de fals, asta e părerea mea. Nu este motiv de dosar penal sau de reţinere, cu atât mai puţin.

Rep.: Ce părere aveţi de acest dosar. Are legătură cu războiul cu administraţia Complexului Energetic Oltenia?

M.G.: Nu există nici un război cu administraţia CEO. Probabil că faptul că dumnealor nu reuşesc să-şi demonstreze calităţile de manageri şi nu pentru că nu sunt manageri buni, ci pentru că pe piaţă intră foarte greu, costul megawattului produs cu cărbunele este foarte scump (n.red- problema dintre sindicate şi administraţie). Părerea mea este că în afară de eoliene şi energia produsă pe apă este uneori mai scumpă chiar decât energia produsă pe cărbune.

Rep.: Să înţeleg că sunt doar abordări diferite ale sindicatelor şi administraţiei, nu un conflict?

M.G.: Este nevoie de dialog pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru viitorul Complexului Energetic şi al salariaţilor. Nu este un conflict între administraţie şi sindicate sau între directori şi liderii sindicali. Noi suntem pentru dialog, pentru soluţii în interesul membrilor noştri.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: