Gorjean salvat cu ultima doză de vaccin antiviperin. Stocul este zero!

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu a rămas de marți seara fără vaccin antiviperin. Ultima doză aflată la Unitatea de Primiri Urgențe i-a fost administrată unui tânăr de 21 de ani din Samarinești, care a ajuns la spital după ce a fost înțepat de un șarpe. Conducerea spitalului a făcut comandă pentru acest vaccin, însă solicitarea nu a fost onorată. Firma care distribuie acest vaccin a promis că va trimite la Târgu-Jiu măcar o doză în caz că mai apare vreun caz de acest gen.

O mușcătură de șarpe poate fi fatală pentru gorjeni. La Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu nu mai există în acest moment nicio doză de vaccin antiviperin. Ultima doză i-a fost administrată marți seara unui tânăr de 21 de ani din comuna Samarinești, care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe după ce a fost înțepat de un șarpe. S-a ajuns în această situație de criză din cauza firmei care importă și distribuie acest vaccin, pentru că nu a onorat până în acest moment solicitarea făcută de Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu. „În țară este o singură firmă care importă și distribuie vaccin antiviperin. Noi am comandat 10 doze de vaccin la sfârșitul lunii mai și nici până în prezent nu a fost onorată comanda. Conducerea Spitalului Județean a luat legătura cu această firmă și a promis că în 48 de ore vor aduce o doză de vaccin în caz că apare vreun alt caz până când va fi onorată comanda. Mai mult decât atât, s-a luat legătura și cu spitalele din județ să ne sprijine dacă este cazul”, a declarat Mariana Gridan, purtător de cuvânt Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu nu au putut preciza dacă au găsit vaccin antiviperin la restul unităților sanitare, dar au spus că dacă va fi nevoie se va cere sprijin și la spitalele din județele învecinate.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: