Gorjenii plătesc 2 lei la tren, dar biletul costă 6 lei

Sute de gorjeni care circulă în mod frecvent cu trenul preferă să meargă cu naşul. Oamenii nu-şi cumpără bilet mai ales atunci când merg pe distanţe scurte şi cu trenul personal. Pentru că gorjenii mituiesc naşul de tren există riscul ca unele dintre trenuri să fie desfiinţate. Cel puţin asta susţine şeful Poliţiei Transporturi Feroviare Gorj, Daniel Brotea, care se arată deranjat de numărul mare de persoane ce călătoresc cu trenul fără bilet. Cei depistaţi ar trebui să plătească biletul dublu sau să fie obligaţi să coboare la prima staţie, dar scapă mai ieftin oferind câţiva lei controlorului.

Potrivit şefului Poliţiei TF Gorj, nu îşi cumpără bilet cei care circulă pe distanţe mici cum ar fi Târgu Jiu - Rovinari. Preferă să dea naşului de tren 2 sau 3 lei decât să plătească 6 lei pentru un bilet, fără a conştientiza însă faptul că astfel contribuie la desfiinţarea anumitor trenuri. „În medie cam 200 de gorjeni sunt depistaţi lunar că circulă fără bilet. Călătorii apelează la această metodă întrucât consideră că plătesc mai puţin pentru o călătorie darn u-şi dau seama că mai târziu aceste trenuri unde nu se încasează legal banii să nu mai existe pe aceste relaţii“, a precizat Daniel Brotea, şef Poliţia TF Târgu Jiu. 

Dosar penal pentru „naşi“

Controlorii nu recunosc în ruptul capului că îi iartă pe cei care călătoresc fără bilet. „Nu sunt mulţi care merg fără bilet, se mai întâmplă să nu aibă timp să-şi cumpere ca să nu piardă trenul dar le eliberăm la preţ dublu în tren aşa cum e legal şi nu-i problemă“, a spus Ion Burdulescu, controlor. Doi dintre colegii acestuia au avut însă ghinionul ca şefii lor să depisteze că ia bani de la călători fără a elibera bilet, i s-au ales cu dosar penal. „Ei sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu, nu li s-a desfăcut contractul de muncă, aşteptăm să vedem ce va decide instanţa de judecată“, a mai precizat Daniel Brotea, şeful Poliţiei TF Gorj.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: