Închiderea Minei Motru, amânată până în vară

Mai-marii Complexului Energetic Oltenia au luat decizia de a amâna închiderea Minei Motru, acest lucru urmând a se produce începând cu luna iulie şi nu din această lună, aşa cum se anunţase iniţial. Motivul a fost acela ca în lunile ce urmează să fie epuizată rezerva de cărbune existentă. Liderii de sindicat ai ortacilor speră într-o nouă amânare.

Cei 303 salariaţi ai CE Oltenia care prestează activitate la Mina Motru pot sta liniştiţi până în vară pentru că vor avea de lucru, dă garanţii conducerea unităţii miniere. Personalul urma să fie transferat la carierele din zonă odată cu închiderea minei, lucru care se va produce însă abia din luna iulie. Între timp marea majoritate a personalului se află în şomaj tehnic. “Noi de la 1 aprilie am fost în încetare de activitate şi pe urmă am continuat cu concediu de odihnă până în data de 12 mai. După aceea, până la 1 iulie trebuie să epuizăm rezerva de cărbune de la subteran. În metri ar mai fi 100, am 2 abataje care mai au câte 100 de metri de exploatat fiecare. După epuizarea rezervei trecem la împachetare, la demontare şi scoaterea la suprafaţă”, a spus Vasile Râbu, directorul Minei Motru. 

Speră într-o nouă amânare

Sindicaliştii de la Mina Motru sunt de părere că rezerva de cărbune nu va fi epuizată până la sfârşitul lunii iunie, aşa cum speră conducerea complexului. “E un lucru bun, e o prelungire pe trei luni deocamdată, va mai rămâne rezervă şi după şi sperăm în încă o amânare, până la epuizarea rezervei. Mai sunt 260 de metri la cele două abataje”, a spus Constantin Tudor, liderul sindical de la Mina Motru.    

N-au avut parte de şomaj tehnic

În luna mai se procedează la închiderea minelor Zegujani şi Ploştina Sud. 40 de angajaţi de la Mina Motru care participă la procesul de închidere au avut norocul să nu fie nevoiţi să stea în şomaj tehnic, la fel care restul colegilor. Au intrat în concediu de odihnă în data de 18 aprilie şi se întorc pe 5 mai pentru închiderea celor două exploatări de subteran.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: