Inspectorii şcolari, presaţi de cei care vor să ocupe posturi în învăţământ

Inspectorii şcolari generali se confruntă cu foarte multe presiuni din partea celor care vin zilnic la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj pentru a cere posturi. Trimişi chiar şi de directorii de şcoli, aceştia vor să îi determine pe reprezentanţii Inspectoratului să ocolească legea pentru a le acorda posturi călduţe în învăţământ. Prezenţi la o şedinţă cu directorii de şcoli din judeţul Gorj, inspectorii şcolari generali au transmis că vor ocupa posturi în învăţământ cei care merită, care au dat concursul şi care sunt titulari, pensionarii fiind respinşi de la încadrări.

Justin Paralescu, inspectorul şcolar general, a declarat ieri într-o şedinţă cu directorii de şcoli că se confruntă cu presiuni din partea celor care vin la Inspectorat pentru a cere posturi. „Presiunile sunt de la cei care vin la Inspectorat. Toţi vin cumva să te determine să ocoleşti legea. Nimeni nu vine din alte motive pentru că dacă are dreptate evident că nu trebuie să vină la inspectorul general, ci totul se face pe cale instituţională. Cei care au dreptate nu vin la inspectorat”, spune Justin Paralescu. Această invazie de cereri din partea diverselor persoane a devenit deja o adevărată problemă pentru conducerea Inspectoratului Şcolar, care a transmis directorilor prezenţi la o şedinţă că în acest an pensionarii nu au ce să caute la catedră. „Este problemă cu care ne confruntăm. Mai apar ore din diverse motive, unele subiective, altele obiective. Fiecare încearcă să obţină un post cât mai călduţ, dar pe noi nu ne interesează acest lucru. Dorim ca ocuparea acestor posturi să se facă transparent şi în ordinea pe care o stabileşte legea”, a mai afirmat Justin Paralescu.

Profesori suficienţi

Paralescu a mai menţionat că posturile vor fi ocupate de cei care merită. „Ocupă posturile cei care le merită. Vreau să vă spun că pensionarii sunt acceptaţi în sistem numai dacă cei care au luat note peste 5.00 la examenul naţional sunt rezolvaţi”, a mai menţionat acesta. De asemenea, Gheorghe Mitescu, a susţinut cele prezentate Justin Paralescu la şedinţa cu directorii de ieri. „Vă voi spune direct. Nu intră nimeni la clasă care nu are concurs sau care la concurs are notă sub 5.00. Nimeni nu va primi ordin de la Inspectoratul Şcolar pentru cinci ore, şapte ore sau o catedră dacă nu are concurs naţional sau suplinire august 2011. Că dumneavoastră îi angajaţi fără ca noi să ştim, am avut cazuri de genul acesta, o faceţi pe propria răspundere. Dar responsabilitatea pe care v-o asumaţi este una enormă. Faceţi o ilegalitate”, a mai declarat Gheorghe Mitescu.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: